Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Румунський режисер поставить виставу у Херсоні

До Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру імені Миколи Куліша завітав румунський режисер Раду Гілаш. Після участі румунського театру «Ateneul Din Lasi» міста Ясси у міжнародному фестивалі «Мельпомена Таврії – 2017», які представили херсонському глядачу виставу «Пропозиція» за п’єсою А. П. Чехова – театри домовились про співпрацю.

«Ми знайомі з Раду дуже давно і знаємо його, як актора, який приїздив до нас на фестиваль. Потім у минулому році, коли ми були на гастролях в Румунії, ми домовились обмінятись режисерами, які зроблять постановки. Тож, поки ведуться переговори про постановку Сергія Павлюка в Румунії, Раду приїхав до нас», розповідає директор херсонського театру про ідею виникнення херсонсько-румунського проекту.

У виставі, над якою режисер працює вже близько місяця, задіяні заслужені артисти України Ружена Рубльова, Руслан Вишнивецький, провідні актори Євген Гамаюнов, Антон Лисенко, Валерій Гайфуллін та молоді актори театру. Цікаво, що постановку, за п’єсою Костянтина Кеяну «В контейнері», можна назвати «чоловічою виставою», адже у ній гратиме 14 акторів, з них 13 – чоловіки.

Європейський режисер разом із художником-постановником заслуженим художником України Ольгою Гоноболіною знайшли оригінальне сценічне рішення. Адже на сцені буде споруджено справжній великий контейнер у якому і будуть розгортатись основні події. «Це будуть контейнери. Сцена буде двоповерхова. Найбільшими труднощами у роботі було те, як у цьому маленькому просторі, помістити ці великі декорації. Наразі, ми чекаємо, щоб наші всі задуми зійшлись», поділилась легким хвилюванням пані Ольга.

Також художник-постановник відкрила таємницю, що заліза для виготовлення декорацій у Херсоні не було, тому його доводилось замовляли.

Креативним і незвичним також є режисерський задум, адже поруч із акторами одними із головних персонажів будуть музиканти. Протягом усього дійства, вони будуть виконувати рокові композиції. Оскільки, головною темою спектаклю «Межа або в контейнері» є – безвізовий режим, він орієнтований на молодого, сучасного глядача. «Ця п’єса про життя і смерть, про наші рішення і те, як люди можуть втрачати свою ідентичність. Я намагаюсь привести в театр дуже молодого глядача, щоб побачити інший театр, інший світ, інше мислення. Також, відкриваючи завісу можу сказати, що у постановці багато гумору…», – поділився враженнями режисер Раду Гілаш.

Прем’єра, на сцені під дахом, Херсонського театру імені Миколи Куліша планується 6 та 7 вересня. Тож, те, як будуть сприймати херсонці «європейський театр» дізнаємось незабаром.

Херсонці

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН