Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Випускники з Криму мають шанс вступити до херсонських вишів до 30 вересня

За квотою Міністерства освіти, херсонські виші надають 186 місць для навчання абітурієнтів з Кримського півострова. Нині 63, тобто третина з них, вже вступили до вищих навчальних закладів Херсонщини.

Вступну кампанію для кримських дітей подовжили до кінця вересня. Для випускників кримських шкіл створили пільгові умови вступу (не обов’язкове ЗНО, навчання за рахунок держави, гуртожиток), та все ж необхідної кількості поки не набрали. Є причини чисто суб’єктивні.

«Ходить кілька легенд. Діти бояться, що коли приїдуть на материк, їх відразу заберуть до армії. Друга легенда – через те, що діти вступають в українські виші, будуть проблеми у їхніх батьків. Також багато хто впевнений, що вступ неможливий. Попри це, до Херсонської морської академії вже вступили 22 абітурієнта з Криму. Це перевиконання, оскільки було лише 10 бюджетних місць за квотою», – прокоментував начальник управління освіти Херсонської облдержадміністрації Євген Криницький.

Також багато випускників кримських шкіл обрали навчання в Херсонському аграрному університеті. Ще є місця в ХДУ та ХНТУ.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН