Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Політрада Херсонської обласної організації партії „БПП „Солідарність” визначила напрямки діяльності на найближчий час

Члени секретаріату та політичної ради партії обговорили політичну ситуацію в області та визначились зі стратегічними напрямками діяльності партійців на всіх рівнях влади.

Найбільшу стурбованість викликає відсутність взаємодії правоохоронних структур, не лише в обласному центрі, а й по всіх районах. Тому і результати в боротьбі з корупцією не є значущими. Найнапруженіша ситуація зараз – у Генічеському районі, де демократичні партії не становлять більшості у районній та міській владі.

Активно просувається один з партійний проектів „СТОП-корупція”. Вже складені 36 протоколів про корупційні дії, по них відкриті кримінальні провадження, але жодна зі справ не дійшла до суду. І це викликає велике занепокоєння, адже судова гілка влади не працює. Вкрай необхідно реформа цієї системи.

Друга велика проблема, над вирішенням якої працюватимуть члени політичної сили – це підготовка і забезпечення кадрового потенціалу для органів виконавчої влади.

В області плачевний стан з кадрами державних службовців. Бізнесмени, що є лідерами громадської думки, не хочуть йти у державну службу. На те є зрозумілі причини: всі, хто відбувся як підприємець, не може/не хоче бути „прив’язаним” до робочого дня, по-друге, для роботи в державній службі чи органах місцевого самоврядування потрібний досвід роботи з документами, законодавчими актами. І навіть після підвищення мінімальної зарплатні до 3 200 грн. кадровий голод зберігається. Підготовка спеціалістів – системне завдання для партії”, – поділилась голова обласної організації політичної партії „БПП „Солідарність” Олена Урсуленко.

Крім цих завдань, обласна організація продовжить реалізацію й інших регіональних проектів. Успішність у цьому випадку – у прямій залежності до тієї кількості людей, яким вдалось допомогти. До громадської приймальної обласної організації партії звертаються жителі області з найрізноманітнішими питаннями, але є в них одне спільне – ці питання застарілі, не вирішуються роками, іноді – десятиліттями, і людина просто не бачить виходу з ситуації.

Важливий напрямок роботи – надання консультативної та реальної допомоги і воїнам АТО. Часто демобілізовані не знають, на які пільги можуть розраховувати (земельні ділянки, житло тощо), тоді юристи надають їм правову допомогу. Політична рада прийняла рішення продовжити реалізацію цих важливих для жителів області проектів.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН