Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонський фермер постраждав від дій рейдерів

2 серпня фермерське господарство «Аделаїда», яке належить фермеру з Херсонщини, що обробляє приблизно 5 тис. га в Житомирській області, стало жертвою рейдерської атаки, яку вчинили близько 15 молодиків «спортивної» зовнішності, що намагалися зібрати урожай пшениці на полі підприємства.

Про це повідомив голова господарства «Аделаїда» Сергій Рибалко.

«Вчора близько 20:00 я проїжджав повз наше поле і помітив на ньому комбайн, який збирає пшеницю. Біля нього знаходилося ще 12-15 молодиків «спортивної» зовнішності. На мої запитання, що вони роблять, мені сказали: «Косимо свій урожай». У відповідь на мої протести вони сказали мені забиратися і почали погрожувати», – розповів Сергій Рибалко.

За словами фермера, поліція швидко прибула на місце злочину і зареєструвала заяву про викрадення врожаю. Правоохоронці зупинили комбайн, але вирішили залишити його на полі.

«Ця компанія, яка здійснила напад, орендує земельні паї по всьому районі, але ніколи не обробляла їх. Зазвичай вони здають землю в суборенду. В нашому випадку сталася «шахматка», бо вони стверджують, що орендують невеликий шматок посеред нашого поля, яке ми, до речі, обробляємо вже більше 5 років. Тим не менше, скосити вони хочуть урожай з усього поля», – наголосив Сергій Рибалко.

Він повідомив, що наразі Райдержадміністрація Новоград-Волинського району отримала від «Аделаїди» всі наявні документи на землю і вирішує питання щодо прав оренди. Тим часом правоохоронці відкрили провадження про розкрадання і збиток на 170 тис. грн. Постраждалий фермер закликав колег до пильності.

«Нам зрозуміло, що це лише початок, і такі рейдерські дії будуть вчинятися і відносно інших аграріїв, оскільки у цієї компанії по всьому району є багато таких ділянок посеред полів інших фермерів», – сказав Сергій Рибалко.

Тим часом «Аделаїда» втратила доступ до свого врожаю і не може продовжувати збиральну кампанію.

«Поки що комбайн рейдерів зупинений, але він залишається на полі. І всі ці молодики сидять біля нього. Щойно приїжджає поліція, вони відходять в сторону, а коли правоохоронці їдуть, приходять знову. Зараз там і наші люди, але ситуація дуже непевна. Ми спробуємо сьогодні зайти на поле і скосити, але, думаю, що ці хлопці навряд дадуть нам це зробити», – зауважив Сергій Рибалко.

Служба корпоративної безпеки ВАР надає необхідну підтримку господарству «Аделаїда» та попереджає, що подібні випадки можуть траплятися по всій Україні. У разі підозри про небезпеку ви можете звернутися за консультацією до фахівців ВАР з юридичної та силової протидії за телефоном гарячої лінії +38 067 472 12 44. 

ВАР

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН