Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В школах Херсонщини буде впроваджено інноваційний проект

Народний депутат України від Херсонщини Олександр Співаковський на Фейсбуці повідомив про те, що днями мав можливість дізнатись про новий освітній проект, що запроваджуватимуть в області:

 – Інвестиції в освіту — це інвестиції в майбутнє. Здавалося б, беззаперечна річ. Вкладаючи кошти в дітей, в їх розвиток сьогодні, ми таким чином закладаємо фундамент системних змін на краще в усіх сферах нашого життя. Однак іноді, на жаль, і досі доводиться стикатися з чиновниками, які так і не вловили цього взаємозв’язку. Тому й так вражає те, що у обласної влади на моїй рідній Херсонщині є настільки глибоке усвідомлення визначальної ролі освіти для подальшого розвитку регіону.

Наприклад, сьогодні кабінет заступника голови Херсонської облдержадміністрації Андрій Балонь став на деякий час майданчиком для презентації компанією Тм Розумники освітнього контенту, який полегшує процес навчання та викладання в школі. Це цікавий український продукт, сучасний, позитивний для дітей, зручний для вчителів та батьків. Його використовують вже в школах багатьох регіонів України. Кажуть, зацікавилися ним навіть у Канаді.

Особисто я познайомився з навчальними програмами Розумників під час виїзного засідання нашого Комітету з питань науки та освіти в Івано-Франківську. Тоді представники компанії пообіцяли завітати і на Херсонщину. І от сьогодні вони мали можливість представити свої інноваційні продукти керівникам сфери освіти області та міста Євген Криницький та Юрію Ніконову. Виявив цікавість і заступник голови ОДА Андрій Балонь, він навіть узяв активну участь в обговоренні. Адже окрім фінансової сторони, є ще й купа організаційних моментів.

Впровадження цих програм не є обов’язковим для навчальних закладів. Однак, як справедливо зазначив Андрій Богданович, подібні ігрові програми значно розширюють можливості і для учнів, і для вчителів, тому про них має дізнатися якомога більше освітян. Це дозволить їм зробити більш усвідомлений вибір на користь того чи іншого контенту.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН