Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Кінбурнській косі незаконно продали унікальне поле орхідей за 4,5 млн. доларів

Частина урочища «Орхідне поле» Регіонального ландшафтного парку «Кінбурнська коса» належала приватній особі. Миколаївська місцева прокуратура №1 на звернення херсонських науковців повідомила, що 9 гектарів прибережної захисної смуги Чорного моря та озер Очаківська райдержадміністрація передала у приватну власність. Місцевий суд визнав це рішення незаконним і скасував.

На разі повернуті до державної власності 8 гектарів, поверненням ще 2 земельних ділянок площею 1 гектар займаються співробітники місцевої прокуратури.

6 травня цього року провідні науковці Херсонського державного університету та керівники ландшафтних природних парків дослідили територію колишнього фермерського господарства в околицях села Покровки Очаківського району. Професори, доктори біологічних наук Іван Мойсієнко та Олександр Ходосовцев провели дослідження даної території та встановили, що в урочищі ростуть 5 видів червонокнижних рослин. Їхня чисельність на вивченій ділянці становить більше 3 мільйонів.

Яким чином частина природно-заповідного фонду України підпала під розпаювання та приватизацію, потрібно запитати у працівників місцевої райдержадміністрації та Покровської сільської ради. До речі, останній орган місцевого самоврядування розмахнувся ще на 12 гектарів у межах населеного пункту під будівництво та обслуговування житла.

Місцева прокуратура вивчає і це питання, щоб вжити представницькі або кримінальні заходи. Чи понесуть відповідальність (будуть позбавлені портфелів) ті, хто продавав унікальний куточок природи, поки невідомо. По всьому, ні, бо ж якось всі ці роки урочище знаходилось у приватних руках, доки вчені не забили на сполох.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН