Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Мешканці Монастирської Слобідки скаржаться на забруднене повітря через роботу елеватора

Вже місяць минув із того часу, як мешканці Монастирської Слобідки, що у Херсоні поскаржилися народному депутату Олександру Співаковському на те, що через елеватор, який розташований просто поряд із їх будинками, їм нема чим дихати. Це пов’язано із тим, що працює об’єкт без фільтрів, а отже всі залишки перероблено зерна викидаються у повітря. Особливо страждають діти та люди похилого віку. Тому херсонці попросили депутата втрутитися у ситуацію.

Про те, чи зрушила справа з місця, на Фейсбуці пише Олександр Співаковський:

 – Місяць тому мешканці Слобідки поскаржилися мені як своєму народному депутату, бо не змогли самотужки знайти управу на суб’єкта господарювання, власника елеватора. З депутатським запитом я одразу звернувся до прокурора Херсонської області пана Тригубенка та до Мінекології. Дуже розраховував, що допомога не забариться, бо у людей дійсно біда. І от днями нарешті отримав відповідь, але чомусь від місцевого підрозділу Держпродспоживслужби (?). Причому – обурливо цинічну, я б навіть сказав, хамську відписку (можете ознайомитися зі сканом), суть якої, якщо коротко, «а не пошли бы вы все…».

Чесно кажучи, змушений був прочитати отриманий документ кілька разів, бо дуже не хотілося вірити тому, що бачили очі. І от в той момент, коли остаточно упевнився, що правильно прочитав кожну літеру, знаєте, щось в мені просто перевернулося. Бо якщо місцеві чиновники так реагують на запити народного депутата, то, виходить, в нашій країні добитися справедливості взагалі неможливо?!

P.S. Сподіваюся, що ця відписка стала звичайним “ексцесом виконавця”, а тому розраховую, Андрій Гордєєв, Тригубенко Віталій, на належну реакцію з боку обласної влади і прокуратури на мій запит. Точніше — на людську біду. Бо українці — особливий народ, вони можуть тривалий час миритися з низькими пенсіями, зарплатами тощо, бо розуміють – йде війна. Але вони точно не готові миритися з неповагою до себе і своєї країни.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН