Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонці потерпають від підтоплення, місцева влада бездіє

Від травня цього року навіть невеликий дощик перетворює життя мешканців провулку Уманський, що у Херсоні, на справжній жах. Новий власник одного з будинків вирішив забетонувати проїжджу частину дороги, через що її рівень суттєво піднявся. З того часу навіть не надто рясні опади щоразу призводять до підтоплення навколишніх дворів. Адже під час бетонування дороги не було дотримано правил благоустрою, це будівництво взагалі було несанкціонованим, бо відбувалося без будь-яких проектів та дозволів.

Куди тільки не зверталися за захистом своїх прав і майна мешканці провулку Уманський та прилеглої до нього вулиці Січових Стрільців – результату це не дало. Поліція обмежилася складанням протоколів про адмінпорушення, а комісія з міськвиконкому лише підтвердила протиправність дій по ремонту дороги. Однак далі справа так і не зрушила з місця. І кожен новий дощ знову стає для мешканців провулку справжнім стихійним лихом, наносячи шкоди будинкам і майну.

І тоді херсонці вирішили: якщо місцеві чиновники їх не чують, то до народного депутата неодмінно мають дослухатися. Мешканці провулку Уманський побували на особистому прийомі у народного депутата України Олександра Співаковського і передали йому колективне звернення з проханням допомогти.

Вже через кілька днів після цієї зустрічі народний обранець виїхав на місце для вивчення проблеми, після чого надіслав звернення міському голові Херсона Володимиру Миколаєнку та начальнику ГУ Національної поліції в Херсонській області Артуру Мєрікову.

«Протиправними діями була значно піднята дорога, через що не тільки було порушено правила благоустрою, а й склалась реальна загроза підтоплення 9 житлових будинків по провулку Уманський та 4 житлових будинків по вулиці Січових стрільців (Калініна); є також загроза функціонуванню каналізаційної та інших комунальних систем», – зазначається у депутатському зверненні.

Олександр Співаковський просить відповідних посадових осіб: по-перше, посприяти виправленню ситуації – підготувати проектну документацію та провести на вказаній ділянці дороги дренажну систему (лівньовки); а, по-друге, активізувати пошук та притягнення до відповідальності винних у проведенні несанкціонованих робіт і нанесенні громадянам матеріальних збитків.

Прес-служба народного депутата Олександра Співаковського

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН