Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Черговий “псевдоконкурс” на керівні посади на Одещині

Олексій Прокопенко, який раніше працював у департаменті освіти і культури Одеської ОДА начальником відділу професійної освіти, на Фейсбуці повідомив про те, що наступного тижня, 25 липня має проходити конкурс на посаду яку він сам обіймав раніше, тобто на начальника відділу професійної освіти Департаменту освіти і науки. Та при цьому, за словами пана Олексія, вже зараз відоме ім’я переможця конкурсу. Чим це обумовлено виклав свою думку одесит:

 – Нонсенс в тому, що переможець вже відомий – Тая Абозіна. Нині пані Абозіна “посилено” прислужує і допомагає радити – раднику голови ООДА з питань освіти Татьяна Лазарева і знову нонсенс або корупція. Таким чином на посаду, яку я раніше займав – завели Коваль Ірину. Попри обіцянки мені особисто, керівництва області забезпечити прозорі конкурси хоча б на рівні відділів і управлінь – завершились обманом і махінаціями.

Калейдоскопом на Одещину їдуть Віце-прем’єри, міністри, голови Комітетів – і всім кажуть про прогрес і динаміку, про вирішення старих проблем одним махом. Але на жаль – усі мовчать про ігнорування законів в самій ООДА, “псевдоконкурси”, позбавлення працівників ООДА зарплат і доплат (про це гарно написав Олександр Золотонос) – мовчать, бо знову людям погрожують і наганяють страху міфічної кари. Це явно суперечить – принципам реформованого суспільства.

Декілька слів про колектив Департаменту освіти – це специфічна когорта хорошого і професійного, натренованого і вишколеного людського духу. Ці люди в нереально складних умовах витримали і витягли на собі Освіту Одещини. Не постраждали ні школи, ні інтернати, ні система в цілому. Ми проговорювали з Сергій Колебошин, що лише діалогом і чесним ставленням до колективів, можна побудувати якісну систему управління в області. Принаємні на елементарну повагу – люди заслуговують.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН