Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Вакханалія «дерибану», або одностайність депутатів по-херсонськи

Сьогодні у Херсоні пройшла позачергова сесія міської ради, яка вже стала третьою спробою міського голови та підконтрольної йому більшості «протягнути» потрібні для них бюджетні питання.

Нагадаємо, що як і у минулі два рази, коли сесії не відбулися через те, що не був прийнятий порядок денний, на розгляд виносилися питання перерозподілу 65 мільйонів гривень. Цього разу, не зважаючи на зауваження колег, які казали, що у запропонованих змінах до бюджету обділяють грошима освіту, охорону здоров’я і культури, а натомість щедро обдаровують комунальні підприємства, які очолює частина депутатів міськради, порядок денний все ж таки прийняли.

Депутати, які були не згодні із таким рішенням полишили сесійну залу. Чому неймовірно зраділи ті обранці, які були готові голосувати за непрозорий бюджет. До того ж, вони скористалися нагодою посамопіаритися і почали один одному казати компліменти про те, які вони відповідальні і які несерйозні представники партій Солідарність, Укроп і Батьківщина, що пішли із засідання. Яким чином це стосувалося порядку денного зрозуміти доволі складно.

Далі промерська більшість одностайно проголосували за всі питання, що було винесено на сьогоднішню сесію. Під популістські вигуки на кшталт «ми хвилюємося про життя міста», «тролейбуси завтра все ж таки поїдуть» та «тільки ми турбуємося про городян» пройшло і прийняття змін до бюджету, який вже громада Херсона охрестила «дерибаном».

Складно вважати випадковістю, що на цю ж сесію терміново винесли і більше, ніж 60 земельних питань, які також присутні прийняли без зайвих запитань. Херсонські депутати все ж змогли домовитися, але чи на користь це громаді міста?

А Володимир Миколаєнко продовжив звинувачувати депутатів від демократичних сил, що полишили сесійну залу, ніби їх дії продиктовані лише політичними амбіціями.

Прокоментувала сьогоднішню ситуацію у сесійній залі секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко: «Депутати самі приймають рішення щодо своєї участі у сесії. Але коли сесія проводиться не згідно регламенту, не враховуючи нагальні потреби міста: освіта, охорона здоров’я, культура і питання ті ж самі, що і у минулі дві сесії, частина депутатів заявила свою позицію та протест проти участі у сесії, яка відбувається таким чином. Був альтернативний проект, але його не розглядали. Частина депутатів була готова зосередитися на питаннях соцзахисту та іншому. На жаль, в тих депутатів, які сьогодні залишилися голосувати, була зовсім інша мета».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН