Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Українцям показали, як росте морська сіль на Херсонщині

У серпні на Сиваші або гнилому озері вода стає насичено рожевого кольору.

У ній формуються тонни рожевої солі і рідкісної рожевої ропи, яку забарвлюють водорості Dunaliella salina. Про феномен Сивашу знає багато людей, адже він унікальний. Сергій Маслов розповідає: подібне «любителі» солоного екстриму можуть зустріти лише в чотирьох місцях в світі: південній частині затоки Сан-Франциско, в Патагонії, деяких районах Червоного моря і на озері Сиваш.

Українське «Мертве море» або дивовижне рожеве лемурійське озеро знаходиться біля села Григорівка Чаплинського району Херсонської області. Потонути в ньому неможливо. Більш того, кількість солі, розчиненої в літрі води, тут на 50 грамів більше, ніж в Мертвому морі, де становить 250-300 грамів, пише Херсон.city

Але це ще не все. Вода озера не просто тримає на плаву, але і не поступається своїми лікувальними властивостями солоним водам відомих курортів світу. Унікальні і лікувальні грязі.

Слово «унікальність» використано не в якості гарного слівця.  Грязі Лемурійського озера сертифіковані і допущені до застосування як лікувальний і косметичний засіб. Зокрема, деякі косметичні салони Німеччини і Австрії виробляють і використовують лікувальну продукцію на основі грязей озера.

Рожева ропа зміцнює імунітет, більш того — це сильний ранозагоювальний засіб.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН