Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині об’єднані територіальні громади області змагатимуться за гроші від ООН

На кону до півмільйона гривень. Для їх отримання потрібно писати та захищати проекти. І саме це вчили робити на тренінгу. В інших областях України програма малих грантів вже успішно працює і тепер зайшла на Херсонщину. Її експерти вчили голів та спеціалістів з розвитку ОТГ як зацікавити донорів і правильно подати свої ініціативи на розгляд у фонди. Регіони для надання малих грантів обирають за ландшафтами. Раніше це було Полісся, а тепер степова частина України.

Гроші дають не в кредит. Їх не потрібно буде повертати. Але свою частку для співфінансування проекту доведеться знайти. При чому частину суми можна зекономити і, наприклад, виконати частину робіт власними руками.

Світлана Нігородова, національний координатор програми малих грантів ПРООН/ГЕФ прокоментувала так: «Програма малих грантів не працює в адміністративному вимірі областей. Ми працюємо на ландшафті. І частина Херсонської області відноситься до степового ландшафту, який є географічним фокусом програми. Степовий ландшафт України – це єдина степова частина Європейського континенту, якої не торкнулася людська рука. Тому раніше в період довгих консультацій експертів, екологів, наукової спільноти було обрано географічний ландшафт степу для роботи програми розвитку ООП – програми малих грантів. Ми матимемо змогу співпрацювати в рамках програми для покращення довкілля степового ландшафту, а також для покращення життя людей на цьому ландшафті».

Оонівців запросила на Херсонщину обласна адміністрація. Місце для проведення тренінгу теж обрали не випадково – центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади та місцевого самоврядування. Учасникам роздавали чимало освітньої літератури, щоб почитати вдома і у подальшому використовувати набуті знання при підготовці проектів.

«Ви маєте бути настільки креативними і нестандартними у своїх рішеннях, щоб переконати ресурсних інвесторів в тому, щоб саме до вас прийшли, вас підтримали, вашу ідею можна було реалізувати за допомогою фінансової підтримки і найголовніше, щоб реалізація цього проекту призвела до конкретних результатів регіонального розвитку»- сказав Володимир Клюцевський, керівник апарату облдержадміністрації.

Учасників семінару просили не тільки використати набуті знання, а й поширити їх. Конкуренція на конкурсі проектів дасть можливість фінансувати найбільш ефективні і потрібні громадам. Крім того, ці навички допоможуть залучати кошти від інших міжнародних фондів, яких зараз в Україні діє чимало і фінансують вони не тільки екологічні проекти, а, наприклад, заходи з енергоефективності, які у подальшому дадуть можливість істотно зекономити гроші територіальної громади.

Фото: сайт ХОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН