Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Депутат закликає на сесії Херсонської міської ради підтримати місцевих підприємців

Депутат Херсонської міської ради Дмитро Іванов, який вже не вперше намагається достукатись до своїх колег, аби вони знизили ставку Єдиного податку для фізичних осіб-підприємців ІІ групи. Напередодні сьогоднішньої позачергової сесії Херсонської міськради Дмитро Іванов на Фейсбуці написав наступне:

 – У лютому 2017 року до депутатів міської ради надійшло декілька звернення вiд Євгенii Вiрлiч та iнших активних громадських дiячiв з проханням щодо зниження ставки Єдиного податку для фізичних осіб-підприємців ІІ групи спрощеної системи оподаткування з 20% до 10%. Цю ініціативу підтримали всі депутати-підприємці та всі депутати, яким не байдужий розвиток малого та середнього бізнесу в нашому місті. Бо, на жаль, у нашому місті немає великих підприємств і для багатьох херсонських родин – це стабільні робочі місця. Можливість жити і працювати в рідному місті, не виїжджаючи за кордон.

Незважаючи на те, що 2 червня 2017 депутат Андрiй Дмiтрiєв подав проект рішення “Про встановлення ставки єдиного податку для фізичних осіб – підприємців ІІ групи, які працюють за спрощеною системою оподаткування”, проект не потрапив до порядку денного з невідомих причин.

На черговій сесії міської раді 07.07.2017 я проінформував депутатів та громадськість про це порушення, підкресливши, що відповідні рішення вже ухвалені в інших містах України (сусідні Скадовськ, Нова Каховка, Одеса – неподалік). Більш того, позитивні висновки отримані від департаменту фінансів, питання погоджено з податковою та управлінням споживчого ринку. Підготовлений регуляторний акт більшість депутатських комісій питання розглянули із позитивними висновками.

Херсонський міський голова був здивований, але все ж таки задовольнив мою вимогу і погодився включити цей проект рішення до порядку денного. Проте за порядок денний, на жаль, депутати не проголосували.

На мою думку, це актуальне питання для Херсона.

По-перше, якщо до 15 липня ставка не буде змінена, то вона залишиться, як і була, – 20% від мінімальної зарплатні, а проект мінімалки з 2018 року може становити 3723 грн. За таких умов єдинникам ІІ групи простіше буде закритись і піти в тінь, бо сплачувати 1563,66 грн. щомісяця для людей, які мають заробіток близько 5 – 6 тисяч, надто багато.

По-друге, як наслідок – скорочення робочих місць, адже буде вигідніше працювати самому, не використовуючи найману працю.

По-третє, зараз надзвичайно складний час для малого та середнього бізнесу, а саме цей клас формує рівень зайнятості населення. Ми повинні його підтримати!

Буду вимагати включення цього питання ще раз на позачерговій сесії 12.07.2017 року та закликаю колег-депутатів підтримати підприємців!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН