Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині фермери масово самовільно захоплюють землю

Явище набуло таких масштабів, що у справу втрутилася фіскальна служба разом з правоохоронними органами. Через суди врожаї конфісковують, а гроші від продажу конфіскованої продукції спрямовують до бюджетів.

Цього року Херсонська область перша в Україні запровадить процедуру вилучення врожаю землекористувачів, які без дозвільних документів вирощують сільськогосподарську продукцію на теренах області. На рейди податківці виходять не самі. Їх супроводжує поліція та представники прокуратури.

Лише тільки за червень на території нашої області виявили посіви сільськогосподарських культур на самовільно зайнятих земельних ділянках загальною площею 1600 га без жодних правовстановлюючих документів.

Ігор Клим, начальник ГУ ДФС у Херсонській області коментує так: «Вже по майже 300 га є рішення судів на арешт і дозвіл на реалізацію цього майна в рамках порушених кримінальних справ. Таким чином ми показуємо що пора уже, починаючи з земельних відносин, виходити в правову площину. Варто пам’ятати, що у громадянина, який не має оформленої землі не виникає права власності на урожай, який на ньому вирощується».

Ще наприкінці минулого року очільник області видав розпорядження щодо проведення інвентаризації земель, щоб вивести з тіні земельні відносини на території області та забезпечити надходження до бюджетів платежів від операцій із земельними ресурсами. На цьогорічний урожай пшениці нелегальних господарів з Новотроїцького та Бериславського районів вже отримані дозволи суду на реалізацію посівів сільськогосподарських культур.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН