Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На півдні України лише три крупні товаровиробники професійно займаються картоплярством, решта ринку належить селянам

Всього в Україні під картоплю зайняті близько 1 мільйона гектарів у сільських жителів. Професійний сегмент картоплярства охоплює лише 70 тисяч гектарів. Для порівняння – в Польщі головний овоч вирощують на 200 тисячах га. В області сегмент представлений трьома фермерськими господарствами.

«Якщо говорити про крупнотоварні господарства, то картоплярством займаються ФГ «Аделаїда», «О. Синенко» та «Владам». У цих виробників дуже високий рівень технологій, інтенсивна культура вирощування та гарна динаміка. Фермери отримують добрі врожаї. В них є свої канали дистрибуції, тому картопля їм дуже цікава. Цьогорічна холодна і затяжна весна з приморозками вплинула на врожаї першої картоплі. Сорт «Каррера» відбивав двічі – тричі після морозів на ґрунті. І все ж на 42 день після сходів фермери зібрали по 16 тонн з гектара. Це гарний врожай», – розповів директор українського представництва голландської компанії HZPC Ігор Чечітко.

Компанія є найбільшим в світі виробником насіннєвого матеріалу і співпрацює з херсонськими виробниками.

Мешканці великих сіл Херсонщини кілька десятиліть спеціалізуються на вирощуванні суперранньої картоплі на власних або орендованих городах. Застосовуються сучасні технології і обов’язковим є наявність зрошення. Тільки за таких умов городники отримуються високі врожаї і вже ранньою весною можуть щось вторгувати.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН