Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Валентина Січова розповіла відверто про держслужбу, екс-губернатора Путілова та особисте

Учасник бойових дій в Афганістані, херсонська «залізна леді», Валентина Іванівна Січова стала єдиною жінкою, що пропрацювала кілька років першим заступником голови облдержадміністрації. До цього посаду обіймали виключно чоловіки, як і нині.

«Українському півдню» вона відверто розповіла про державну службу, співпрацю з Андрієм Путіловим, а також – трохи особистого.

Стати державним службовцем змусив час. 2014-го після революційних подій головою ОДА був призначений Андрій Путілов. Валентина Іванівна Січова вперше ступила владними коридорами, і тривалий час велика частина роботи лежала на її жіночих плечах. Набутий досвід державної служби в незалежній Україні остаточно переконав, що систему державного управління потрібно докорінно змінювати.

«На рівні облдержадміністрації не можна змінити систему. Можна внести незначні зміни у ставленні до справи, до людини. Але не можна вимагати від влади бути чесною і не забезпечувати функціонування апарату. Зміни прийдуть в нашу державу, коли кожен на своєму місці, навіть, у найменшому буде дотримуватись законодавства», – поділилась Валентина Іванівна.

З колишнім головою Херсонскьї ОДА Андрієм Путіловим, відверто говорить Валентина Іванівна, в багато чому була не згодна. Але цінувала його патріотичне ставлення до Херсонщини, своєї держави, і в цьому вони були схожі.

«Три риси які виділяють Андрія Путілова серед багатьох людей: любов до України і перш за все Херсонщини, надзвичайна цілеспрямованість в поєднанні зі стратегічним мисленням та вміння гідно тримати удар,- додає Валентина Січова. – Більше того, я вважаю, що період керівництва областю, яка тоді стала прикордонною в Україні, був для Андрія Станіславовича дуже потужним уроком, школою, і він рухатиметься далі. Не даремно українці вважають, що за одного битого – двох не битих дають“.

Вміє тримати удар і Валентина Іванівна. Перший заступник голови ОДА – посада публічна. Набутком загалу стає практично все – аж до домашньої адреси. Деякі херсонські Інтернет-ресурси розкачували тему проживання родини у гуртожитку. В 2009 році, намагаючись розширити бізнес, чоловік став жертвою групи висококваліфікованих шахраїв. Тож, із квартирою, і офісним приміщенням змушена була попрощатись.

«Для мене це був один з найважчих періодів, коли ми втратили не тільки все своє майно, а й пізнали людську підлість. Повернув мене до повноцінного життя вислів, який я почула від Робіна Шарми на тренінгу: неважливо, що тебе збили з ніг сім разів, важливо щоб ти піднявся увосьме. Це були мої університети. І я впевнена, що шанувати людину потрібно не за те, що вона має, а за те, якою вона є, бо цього забрати неможливо!», – впевнена Валентина Січова.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН