Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Новій Каховці побувала делегація європейців. Ділилися досвідом розвитку сільськогосподарського виробництва

Учасники Міжнародного проекту, який підтримав Вишеградський фонд, представники Польщі, Чехії, Словенії, Грузії та Білорусі, 28 і 29 червня побували у Новій Каховці. В рамках проекту відбулася зустріч в агроколеджі, де обговорили перспективи подальшого співробітництва в плані створення агрошколи, яка буде співпрацювати з однією з європейських агрошкіл. Пройшла прес-конференція і відбулося засідання за «круглим столом», де обговорили процес реєстрації географічних зазначень торгових марок, прив’язаних до певної географічної місцевості, і загалом – можливості розвитку українського сільгоспвиробництва і виведення українських сільгосппродуктів на європейський ринок, повідомляє сайт Радіо Нова Каховка.

28 червня В’ячеслав Костенюк – керівник КП «Агенція регіонального розвитку», яке займається впровадженням проекту, організував зустріч  делегації  з  Володимиром Коваленком. Міський голова з радістю прийняв гостей у малій залі виконкому, зазначив, що серед них бачить вже добре знайомі обличчя. Це означає, що співробітництво набуває стабільної форми.

Міський голова розповів про Нову Каховку і новокаховчан. «Наше місто унікальне, не подібне до інших міст – багатонаціональне, толерантне, працьовите і гарне, про яке ми всі разом дбаємо. Я вдачний вам, що ви ділитеся з нами своїм досвідом. Така співпраця на користь і місту, і Україні».

Представник громадської організації Польщі Сільвія Шпарковська зазначила, що цього разу мова йде про впровадження двох проектів, один з яких спрямований на розвиток сільськогосподарського виробництва. Вона розповіла про польський досвід і бажання поділитися цим досвідом з українцями.

Після спілкування було зроблено пам’ятні фото на згадку про зустріч.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН