Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині буде створений Таврійський клуб експортерів

Плодоовочівники Херсонської області планують об’єднатись для лобіювання інтересів гравців ринку та залучення іноземних інвестицій.

Громадська організація «Земля Таврії» зустрічається з сільгоспвиробниками у різних районах і знаходить однодумців. «Земля Таврії» координує український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва за фінансової підтримки МЗС Канади.

«Участь у Таврійському клубі експортерів дає, перш за все, нові знання сільгоспвиробникам малого та середнього бізнесу, які задіяні у плодоовочівництві: краще знати ринок, розуміти його тенденції, вимоги до якості й упаковки, відчувати попит на продукцію. Клуб сформує ТОП-10 херсонських продуктів, з якими ми можемо виходити на міжнародну арену й залучати інвестиції», – прокоментував «Українському Півдню» керівник ГО «Земля Таврії» Олександр Синюк.

Міжнародний проект бізнес-розвитку плодоовочівництва вже провів кілька зустрічей з аграріями області. У Чаплинському районі відбувся День поля, на який з’їхались часниководи не лише Херсонщини, а й Дніпропетровської та Запорізької областей. У Чулаківці Голопристанського району зібрались картоплярі на свій галузевий захід.

Виробники часнику вже створили робочу групу, яка входитиме у Таврійський клуб експортерів. Про своє бажання вступити оголосили баштанники та виноградарі. Клуб запрошує й інших учасників до співпраці, щоб представляти загальні інтереси на плодоовочевому ринку.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН