Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Арабатській стрілці відбулося відкриття чемпіонату України з віндсерфінгу

30 червня на Арабатській стрілці, в акваторії Сиваша, відбувся перший день другого етапу чемпіонату України з віндсерфінгу «Ukrainian cup 2017».

«День минув чудово. Було 8 гонок. Був потрібної сили вітер. Усі щасливі», – зазначив організатор чемпіонату і керівник віндсерф-клубу «Екстримарин» Олександр Родіонов, передає ХЕРСОН.city.

Як повідомили у Щасливцевській сільській раді, учасники чемпіонату України з віндсерфінгу з’їхалися в Щасливцево ще 29 червня. Цього ж дня  відбулося офіційне відкриття чемпіонату, на якому голова Щасливцевської сільської ради Плохушко Віктор дав напуття і побажав успіху всім учасникам в цьому нелегкому виді спорту.

Учасники змагань розмістили свій табір на березі Сиваша. Для них і уболівальників з міста Запоріжжя запросили музичну рок-групу “Фарфор”.

На змагання приїхали майже 40 спортсменів з різних куточків країни. У тому числі в чемпіонаті беруть участь такі відомі віндсерфери, як Олексій Тугарєв з Тернополя, який представляє Україну на Олімпійських іграх з цього виду спорту, сім’я Менделенко (тато та два сина) з Дніпра.

Реальну конкуренцію складають спортсмени з київського віндсерф-клубу «Kiev Race Division» та бердянського клубу ««Wind & Wave», а також інші спортсмени. Генічеськ представляли дитяча школа віндсерфінгу «Ветерок» та Олександр Родіонов.

Другий день гонок починається сьогодні, 1 липня, о 15.00. Церемонія нагородження переможців відбудеться у неділю вранці.

Віндсерфінгом сьогодні захоплюється все більше людей, які обирають активний відпочинок. Змагання з цього водного спорту відбуваються на Арабатській стрілці вперше. Але є всі передумови, що вони стануть щорічними.

Фото та відео Тимура Аджибілякова

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН