Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Правоохоронні органи розслідують різанину у Луканівці

Правоохоронними органами ведеться активна робота по розслідуванню хуліганських дій у с. Луканівка Кривоозерського району

У Кривоозерській районній державній адміністрації під керівництвом голови райдержадміністрації Олексія Мірошниченка відбулася нарада із керівниками правоохоронних органів з питання ходу розслідування правопорушень у с. Луканівка, де в результаті хуліганських дій під час святкування випускного вечора отримали поранення місцеві жителі. У нараді взяли участь голова районної ради Олександр Козерецький, перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Оніщенко, начальник Кривоозерського відділу Первомайської місцевої прокуратури Сергій Харазян, начальник Кривоозерського відділення Врадіївського відділу поліції ГУНП у Миколаївській області Олександр Горпинич та завідувач сектора взаємодії з правоохоронними органами, оборонної та мобілізаційної роботи райдержадміністрації Ірина Бойчук.

З питань ходу розслідування Олександр Горпинич доповів, що на даний час відкрито кримінальне провадження за статтею 121 – «Умисне тяжке тілесне ушкодження» та статтею 296 – «Хуліганство» Кримінального Кодексу України, співробітниками Кривоозерського відділення нацполіції спільно з працівниками розшуку обласного управління опитані очевидці подій попередньо визначено та встановлено коло осіб, які можуть бути причетні до злочину, також проводиться ряд інших слідчо-розшукових дій по розслідуванню даного правопорушення щодо нанесення тілесних ушкоджень та здійснення хуліганських дій.

Сергій Харазян підкреслив, що розслідування ведеться за умов повної співпраці між органами прокуратури та нацполіції: «спільно проводяться слідчо-розшукові дії, надаються письмові вказівки щодо необхідності ведення першочергових слідчо-розшукових дій щодо встановлення обставин подій, а також осіб причетних до вчинення даного кримінального правопорушення».

Олександр Козерецький та Олександр Оніщенко позитивно оцінили результати проведеної виїзної зустрічі з сільським головою Оленою Люшенко, депутатами сільської ради та місцевими жителями, під час якої обговорювалося питання стосовно необхідності донесення до учасників та свідків зазначених подій важливості надання ними офіційних свідчень, які сприятимуть затриманню та притягненню злочинців до кримінальної відповідальності.

Зазначимо, що згідно ст. 121 Кримінального Кодексу України умисне тяжке тілесне ушкодження вчинене групою осіб карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років, а хуліганські дії вчинені із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень, згідно ст. 296 караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Прес-служба Миколаївської обласної організації
Української Народної Партії

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН