Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні відкрили пам’ятник прикордонникам

З початку подій Криму в 2014 році, Херсонська область стала прикордонною областю, південним форпостом України. Прикордонники виконують свій обов’язок, оберігають кордони нашої держави, часто ризикуючи своїм життям. Але вони чесно служать незалежній Україні.

З благословіння Архієпископа Херсонського і Таврійського Даміана, капелан Херсонського Прикордонного загону протоієрей Ігор Семеніхін разом з протоієреєм Анастасієм та ієреєм Олександром освятили меморіал воїнам-прикордонникам в Гімназичному сквері Херсона поруч з Азово-Чорноморським регіональним управлінням та Херсонською багатопрофільною гімназією 20.

В заході взяли участь голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв, голова обласної ради Владислав Мангер, народний депутат України Олександр Співаковський, командувач Азово-Чорноморського Регіонального управління Андрій Ігнатьєв.

Колись на цьому місці стояв ідол Леніна, а в сучасній історії України його замінили на героїв-прикордонників. Від початку військових дій 67 прикордонників загинуло на сході держави, захищаючи кордон і суверенітет України. Цей памятник буде нагадувати дітям, що навчаються поруч, про мужність і героїзм прикордонників, а пам’ять про їх подвиги буде передаватись наступним поколінням херсонців.

«Наша перемога в цій війні, в першу чергу,- це перемога нашого духу. Всі ми знаємо, що військова машина агресора є набагато сильніша і переломити хід війни було дуже не просто і в цьому велика роль належить воїнам-прикордонникам. Церква закликає укріпляти свій дух, ставати духовно сильними і тоді в нашій державі все отримається. Тож будемо мужніми і сильними, добре організованими, трудитись і вирішувати багато проблем кожен на свому місці ввіреному йому Богом. Адже сильний духом завжди в повазі. Нехай Бог береже наших воїнів-прикордонників за молитвами святого рівноапостольного князя Київського Володимира Великого, який був воїном і мудрим правителем, принісши віру православну на нашу землю. Він удостоївся святості і молиться за нашу державу Україну», – прокоментував капелан Ігор Семеніхін.

Фото:Максим Сорокін

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН