Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні люди заблокували центральну вулицю

Свято Конституції України сьогодні принесло спеку і чергові проблеми для міської влади.

Сьогодні мешканці гуртожитку по вул.Кедровського, знову вийшли на вулицю у намаганні бути почутими. Люди із 7 червня сидять без світла через борги комунального підприємства перед Херсонобленерго. На даний час накопичилася чималенька сума, тому постачальник послуги вирішив відімкнути електроенергію у гуртожитку.

На погашення боргів на позачерговій сесії міськради були виділенні гроші, але люди і досі залишаються без світла.

Не бажаючи врегулювання до прозорості стосунків споживачів, які живуть у гуртожитках без електролічильників, чиновники налагодили простий бізнес. Через певний період часу з бюджета міста, спрямовуючи кошти на комунальні підприємства тисячами, ніби для погашення боргу, ділки привласнювали ці кошти.

Багато херсонців зазначає, що ситуація є нечесною по відношенню до городян, які наповнюють бюджет. Адже – це той податок на доходи фізичних осіб, який щомісяця відраховується з зарплати кожного. Тому можна було і порадитись з херсонцями, чи виділяти гроші з міського бюджета на погашення боргу гуртожитків за комунальні послуги.

До того ж, можна говорити і про несправедливе ставлення до тих, хто ситематично сплачує за все, адже боржники можуть оформити просто субсидію, якщо немає коштів.

Ситуація складна, але час поставити прилад обліку в кожну кімнату, врегулювати стосунки між Обленерго та їх споживачами і не тікати від проблем владі.

До речі, сьогодні міського голови на урочистях до Дня Конституції не було. Чи приїде він на зустріч з тими, хто довірив йому свої голоси?

Нині у соцмережах активно скаржаться на пробку по вулиці Паровозній, де спостерігається велике скопичення машин. Так, місцева жителька Таміла Сулейманова поділилася на Фейсбуці фотографіями з місця подій.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН