Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські чиновники заробляють на обрізанні і видаленні дерев

Куди зникають херсонські дерева, які визнані аварійними? Розслідування кореспондента телепрограми «Народний контроль» Тетяни Мандибури привело до єдиного висновку – чиновники й комунальники заробляють на деревині.

У Херсоні протягом 10 років видаленням аварійних дерев займається одна й та ж фірма – підприємство «Комплектавтодор». Тільки за останні два роки на їхню ліквідацію виділяється майже одна й та ж сума – близько 1 мільйона 300 тисяч гривень.

Цього року видаленню підлягають 1390 старих насаджень. Після розпилювання їх мають вивозити на полігон побутових відходів. Але там після виклику поліції журналісту продемонстрували лише купу гілок. Стовбури вантажать в іншу автівку і вивозять в невідомому напрямку.

Після того як «Народний контроль» підняв цю тему, мер розпорядився не вивозити гілки на полігон. До речі, на полігоні їм і не раді, оскільки це легкозаймиста продукція. Тобто протягом останнього десятиліття існувала і продовжує існувати схема, яка всіх влаштовувала.

За мільйони, зароблені херсонцями, вирізаються загальні дерева, а потім ще й чиновники мають зиск з їхньої реалізації. Зрозуміло, що чужаків у свій роками налагоджений бізнес не пускають.

Двічі до міської ради звертався з пропозицією обрізати й видаляти аварійні дерева керівник Новокаховського підприємства «Піонер новітніх технологій» Олександр Сидоренко. Фірма БЕЗКОШТОВНО надає ці послуги і забирає деревину. Для початку робіт необхідно було лише надати майданчик для розташування робітників й обладнання. Двічі – мовчання з боку влади. Воно й зрозуміло – налагоджений бізнес за кошти платників податків плюс навар від реалізації товару. Це при тому, що як мінімум 11 соціальних об’єктів мають твердопаливні котли, а ще – пільговики в приватному секторі купують дрова й вугілля за шалені кошти.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН