Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Одесі поліція розслідує напад на журналістку Світлану Підпалу

Одеська поліція розпочала кримінальне провадження за фактом нападу на місцеву журналістку, екоактивістку Світлану Підпалу.

Про це повідомив радник Головного управління Національної поліції (ГУ НП) в Одеській області Руслан Форостяк, пише Детектор Медіа.

«По нападу невідомих на активіста Светлана Подпалая ситуація наступна. Правоохоронці сприймають це цілком серйозно, усі розуміють як важливо встановити причетних осіб, а головне мотиви. Наразі тривають невідкладні слідчі дії в провадженні за ознаками ст 125 ККУ, прямо зараз оперативно слідча группа вилучає відео з камер району, де стався напад», – написав він у своєму  Facebook.

Таким чином кримінальне провадження за фактом побиття Світлани Підпалої відкрито за ознаками статті 125 Кримінального кодексу (умисне легке тілесне ушкодження).

За словами Руслана Форостяка, хід слідства під особистим контролем керівництва ГУ НП в Одеській області.

Активіст Владислав Балинський повідомив подробиці нападу – за його словами, на Світлану Підпалу чатували двоє невідомих.

«Один залишився за кермом заведеного мопеда, другий, довготелесий білявий з короткою стрижкою і світлими очима, спочатку гукнув, схопив за руку, розвернув і забризкав Світлані обличчя з балончика. Потім заштовхав в кут арочного в’їзду і став бити кулаками по обличчю. Після того, як Свєта впала, підбіг до товариша, який очікував на мопеді, застрибнув, після чого вони зникли в невідомому напрямку. Телефон з рук, рюкзак і гроші не взяли. Після побиття у Світлани ЗЧМТ, забій м’яких тканин і окістя лобної частини, велика гематома. Написала заяву в Портофранківському відділенні. Зараз в лікарні на Слобідці»,написав він у Facebook.

Нагадаємо, одеська журналістка, екоактивістка, учасниця розслідувальної «Групи 2 травня», рухів «Генпротест» і «Зелений лист» Світлана Підпала заявила про напад невідомих, що стався 24 червня. Вона пов’язує напад із своєю професійною діяльністю і громадянською позицією. Після побиття Світлана Підпала звернулася за допомогою до лікарів та написала заяву у поліцію.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН