Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонщиною під час курортного сезону знову потекли ріки фальсифікованого алкоголю

Але греблі на них будують поліцейські разом з податковою міліцією. І не дарма. В області викрили одразу два підпільні цехи, де виготовляли підроблену горілку та підфарбовували спирт під коньяк. Під час цієї операції вдалося розплутати весь ланцюжок і знайти навіть джерела постачання сировини та «накрити» мережу реалізаторів.

Асортимент алкогольних напоїв вражав різноманітністю. На справді ж у спирт просто додавали ароматизатори «Карамель», «Коньяк», «Ваніль» та барвники. Коньячні вироби доволі професійно підробляли під торговельні марки заводів-виробників України та Республіки Молдови.  Використовували навіть відповідну фірмову фурнітуру.

Ділки створили цілу мережу реалізаторів на території Херсонської області, які продавали фальсифікат у скляній тарі та в ємностях об’ємом 5 літрів. А через мережу Інтернет з використанням служб доставки пійло розсилали по всій Україні.

На підставі ухвали суду вилучено підакцизні товари орієнтовною вартістю більше 400 тис. гривень, мобільні телефони, сім-картки, чорнові записи та 30 тис. грн. готівки, а також автомобіль Daewoo Lanos, яким перевозили товар. Далі правоохоронці взялися за джерела поставки спирту для цього фальсифікату. І з’ясували, що його постачали жителі інших регіонів.

На підставі ухвал суду працівники поліції і податкової міліції провели 6 обшуків на території Херсонської, Миколаївської та  Кіровоградської областей та припинили діяльність ще двох підпільних цехів, де виготовляли фальсифікат. Тут вилучили 2 310 літрів спирту, 70 ємностей готової для реалізації фальсифікованої горілки та коньяку, обладнання та фурнітуру для їх виготовлення.

Всього вилучено підакцизних товарів орієнтовною вартістю 542 тис. гривень та товарно-матеріальних цінностей на 622 тис. гривень. Досудове слідство у кримінальному провадженні за незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів здійснює слідче управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Херсонській області.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН