Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Переможець “Коронації слова” живе у Каховці і працює охоронником у супермаркеті

Віктор Михайлов, який мешкає на Херсонщині переміг у міжнародному літературному конкурсі «Коронація слова» – 2017.

Він отримав не лише І премію за історико-пригодницький роман «Останній бій Урус- шайтана», але й ще кілька нагород. Кореспондент ПІК поспілкувалася з письменником по  телефону. Довгої розмови цього разу не вийшло, бо письменник поспішав на роботу.

– Трохи про себе розкажіть, будь-ласка.
– Сам я херсонець, народився у Херсоні, але вже кілька років мешкаю у Каховці. Мені 55 років. За освітою – я інженер-механік, закінчив Херсонський індустріальний інститут (зараз – ХНТУ – ред.). Багато років не міг знайти роботу, великими зусиллями знайшов собі роботу охоронника в АТБ.

– І  власне про конкурс. 
– Люди, які володіють української мовою, надсилають свої роботи  з будь-якого куточку світу. У цьому році були твори з Канади, Америки, навіть з Японії надсилали роботи. Була дуже велика кількість творів. Подавали ми їх під псевдонімами, щоб ніхто не знав, хто це і не впливали регалії, заслуги.

– Трохи про вашу книгу – про що вона? Скільки ви над нею працювали?
– Над книгою я працював більше 4 років. Вона історико-пригодницька і стосується дуже цікавих днів в історії не лише України, але й всієї Європи. Це були дні, коли Османська імперія могла одним рішучим ударом знищити всю Європу. До цього була 30-літня війна в Європі, яка її ослабила. Та Європа все ж знайшла в собі сили, щоб об’єднатися і ще розуму набралася, щоб запросити українських козаків. П’ять тисяч українських козаків брали участь у Віденській битві, це 1683 рік. Атака української кінноти вирішила результат цієї битви. Так що Європа нам ще трошки винна.

– Що стосується нагородження...
– Я отримав три дипломи. Один – власне за перемогу в номінації «романи». Ще Спеціальну премію від Андрія Кокотюхи «Золотий Пістоль» за найкращий гостро-сюжетний роман, таку медаль ще мені вручили. Також диплом вручили від «Альраід» – за знання мусульманських обрядів, звичаїв, історії. Ще мусульмани мені подарували Коран (Віктор Михайлов нагороджений спеціальною відзнакою від Всеукраїнської Асоціації «Альраід» – об’єднання мусульманських громадських організацій – ред.). У мене три дипломи, медаль «Золотий пістоль», Коран і статуетка переможця – знаєте, як в Голлівуді.

– Є вже пропозиції від видавництв?
– Зараз вже є дуже велика зацікавленість в моїй роботі. Адже у мене є 10 неопублікованих романів, ними вже зацікавилися. Писав для себе, тепер найближчим часом буду трошки відомою людиною завдяки роману… Вибачте, дуже поспішаю на роботу. Але обіцяю, що потім відповів на всі ваші запитання.
Фото зі сторінки Віктора Михайлова у Фейсбук. 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН