Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині попит на електронні цифрові підписи

Вже 5 років у Херсоні громадянам безкоштовно видають електронні цифрові підписи. Саме стільки працює Центр сертифікації ключів, який розташований у Центрі обслуговування платників ДПІ у місті Херсоні. За цей час його послугами скористалися більше 2-х мільйонів фізичних та юридичних осіб. Вони отримали понад 5,5 мільйона посилених сертифікатів.

З початку року херсонський Центр сертифікацій ключів обслужив майже 10 тисяч клієнтів. Вони отримали майже 20 тисяч електронних підписів, які діятимуть 2 роки.

«На даний час електронні сервіси настільки розширилися, що звертаються вже не тільки підприємці і юридичні особи для звітування. Дуже багато звертається інженерів-землевпорядників, які користуються електронно-цифровим підписом для своєї роботи для підписування якихось своїх вже документів. Звертаються навчальні заклади, які замовляють в електронному вигляді вже дипломи для випускників», – розповіла завідувач сектору реєстрації користувачів при ГУ ДФС у Херсонській області Світлана Терехова.

Найгарячіший період, коли люди масово приходять за електронними ключами, з грудня по травень. У цей час підприємці звітують до фіскальної служби, громадяни подають декларації про майновий стан і доходи, приходять за цифровими підписами державні службовці, а зараз ще й представники вишів.

Тим часом у херсонському Центрі обслуговування платників активно борються з чергами. Зараз їх зробили електронними. Людина може сидіти на стільці або дивані і підійти до віконця за викликом. Ті, хто отримає ключі зараз, не потраплять у загальний потік, під час якого всі прийдуть за підписами. Строк дії підпису хоч і закінчуватиметься кожного разу раніше, але раніше його можна буде згенерувати. А головне – без черг.

Діють ключі 2 роки. Протягом цього терміну звітувати до фіскальної та інших служб можна, сидячи на роботі чи вдома. Цифровий підпис може отримати будь-хто. Тим більше електронні ключі можна використовувати і для особистих справ.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН