Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Мільйони присвоєних бюджетних коштів – підозра чи все ж таки ґрати?

Херсону не щастить з чиновниками. Частина, яка залишилась від попередників, продовжують гріти руки на бюджетних коштах. Нові обличчя, на яких була надія, теж заразилися вірусом корупції. Тому місто втрачає своє обличчя, молодь від’їздить в інші обласні центри та за кордон, а чиновники та їх нащадки процвітають.

Сьогодні в чергове відбулось затримання в Херсонському міськвиконкомі корупціонерів. Тільки чи дійде справа до суду, чи знов у силовиків “рибалка”. На офіційній сторінці обласний прокурор Херсонщини Віталій Тригубенко написав про те, що сьогодні три посадовці міськвиконкому отримали підозру у навмисному нанесенні збитків територіальній громаді міста в особливо великих розмірах.

Повідомляється, що серед чиновників, які отримали підозру, начальник одного з управлінь разом із підлеглим – вони вносили недостовірну інформацію до актів прийому та передачі виконаних робіт. Також йдеться про колишнього директора одного з Департаментів міськради, який купив контейнери для сміття сумнівної якості.

Нагадаємо мова йде про сміттєві баки, про які свого часу писали у спільноті «Стоп корупції». У грудні 2016 року департамент ЖЕГ Херсону закупив нові сміттєві баки на прохання КП “Гарантія”. Тендер виграла запорізька фірма ТОВ “Абітек-інженерінг”. Підприємство отримали право на постачання у місто ємності єврозразка об’ємом в 1,1 куб. м. Усього за документами було вирішено закупити 290 євроконтейнерів загальною вартістю у 2 мільйони гривень. Відповідне рішення тендерного комітету опубліковано на сайті сервісу електронних закупівель “Prozorro”, – розповів голова херсонського осередку “Стоп корупції” Олександр Керецман.

Фірма із Запоріжжя запропонувала найменшу вартість на вказані баки та з легкістю виграла тендер. Хоча попередньо на контейнери планували виділити 2,5 мільйони гривень. Відповідно до договору № 1306 від 16.12.2016 між ТОВ “Арбітек-інженерінг” та департаментом ЖКГ оплата проводилась за фактом постачання товару. Оплата продукції проводилась 23.12.2016 і 28.12.2016 у повному обсязі. За логікою, наразі на вулицях міста мали би бути встановлені 290 нових сміттєвих контейнерів. Проте нам стало відомо, що 8 лютого 2017 року на території КП “Гарантія” по вул. Бурназяна 14, а у приміщенні притулку для собак відбувається збірка та фарбування закуплених контейнерів. За умовами договору на контейнери мали нанести три шари фарби, один ґрунтовки та два фарби ПФ-115. На ділі доопрацювання баків досі триває“, – додав активіст.

Цей факт внесений до ЄРДР за ст. 191 Кримінального кодексу України, наразі правоохоронці проводять перевірку усіх даних. “Цинізм ситуації у тому, що для реалізації корупційної схеми використовують приміщення для притулку бездомних тварин, собаки тим часом утримуються на вулиці в огорожі із сітки та бетонних плит“, – додав Олександр Керецман.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН