Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Нова Каховка забезпечила учасників АТО земельними ділянками, але проблеми це не вирішило

Новокаховська міськрада надала земельні наділи всім 215 учасникам бойових подій на Сході. Але демобілізовані, в більшості, хотіли б продати свої ділянки, щоб компенсувати свої витрати, в тому числі й на лікування та оздоровлення.

Новокаховський міський голова Володимир Коваленко розповів, що на останньому із засідань Асоціації міст України за участі прем’єр-міністра мери порушили питання про видачу грошової компенсації учасникам антитерористичної операції замість ділянок під будівництво житла.

«Більшість із учасників АТО не мають необхідності й фінансової можливості перетворити ці наділи на житлові садиби. Місто замовило виготовлення проекту забудови цілого мікрорайону з їхніми ділянками. Але у спілкуванні із хлопцями з’ясувалось, що багато хто хотів би продати ділянку, а для будівництва вони їм не потрібні. Механізму видачі компенсації з бюджету немає. Тому й говорили з керівником уряду про це, але поки питання не вирішено», – сказав Володимир Коваленко.

Влада Нової Каховки надає всі передбачені законом пільги та послуги воїнам АТО через управління соцзахисту. Щоб працевлаштувати тих, хто повернувся з війни, створила комунальне підприємство «Муніципальна варта». Через систему укладення угод інших КП з «Вартою» місто отримує додаткові кошти і знаходить робочі місця для учасників бойових дій.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН