Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Медична реформа в дії – експерти схвалюють створення госпітальних округів на Херсонщині

Створення Таврійського госпітального округу наблизить спеціалізову медичну допомогу до пацієнтів Планується, що до округу входитимуть Нова Каховка, Каховка і район, Верхньорогачицький, Великолепетиський, Ніжньосірогозький та Чаплинський райони Херсонської області.

Статус багатопрофільної лікарні ІІІ рівня, найймовірніше, отримає Новокаховська центральна міська лікарня. Всі передумови для цього є. У складі медичного закладу – 14 стаціонарних відділень, 340 ліжок. Медичний персонал становить 812 осіб, з яких 167 лікарів 42 (!) спеціальностей.

«Створення Таврійського госпітального округу, на мою думку, покращить обслуговування населення. Адже зараз, щоб отримати медичну допомогу ІІІ рівня, жителям доводиться долати шлях до Херсона. Попри скепсис чиновників і деяких депутатів, створення багатопрофільної лікарні у госпітальному окрузі наблизить спеціалізовану медичну допомогу до мешканців нашого міста та інших районів», – впевнений головний лікар Новокаховської центральної міської лікарні Ігор Гайдаманчук.

Одним з перших медичний заклад подав список кандидатів на члени госпітальної ради. Нині центральна міська лікарня і діє як багатопрофільна окружна, оскільки обслуговує не лише, власне, городян, а й жителів ближніх районів. Торік лікарня прийняла більшу кількість пацієнтів, аніж було заплановано. Колектив працює злагоджено, єдине, що вносить дисбаланс у його роботу – невисокі статки лікарів. Після закінчення інтернатури молодий фахівець отримує зарплатню меншу, аніж санітарка. В середньому ставка лікаря трохи вища від мінімальної зарплатні – 3400 грн. За таких умов, випускники медуніверситетів не поспішають на робочі місця до центральної лікарні. Дві третини лікарського складу – пенсійного та передпенсійного віку.

Але головний лікар Ігор Гайдаманчук запевнив, що до закладу вже прийшли 6 молодих фахівців, очікують ще на 4 інтернів. Дисбаланс у заробітній платі намагатимуться виправити за рахунок економії фонду зарплат і підняти виплати лікарям та середньому молодшому персоналу вже в цьому році.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН