Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні вшанували почесних донорів

В актовій залі загальноосвітньої школі №52 Херсона – почесні донори, представники Товариства Червоного Хреста й закладів охорони здоров’я Херсона, депутати обласної, міської та Дніпровської районної ради. Чудова концертна програма перепліталась з численними нагородами і привітаннями донорів, які жертвують свою кров заради життя інших.

У червні людство відзначає Всесвітній день донора, який визначений за датою народження австрійського лікаря Карла Ландштейнера, який відкрив групи крові людини.

«Медичні технології і обладнання стають все більш досконалими і високоточними, але наука не може створити одного – замінника препаратів крові. І лише одна людина може поділитись своєю кров’ю і допомогти іншій. Я хочу подякувати всім донорам за те, що ви рятуєте життя. Це не просто слова, оскільки людське життя безцінне, і кров, яку ви даруєте, також безцінна», – підкреслила у своєму виступі секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко.

«Мені дуже приємно бути меценатом на цьому заході. Адже ми вітаємо людей, яких можна назвати янголами-охоронцями. Вони віддають максимально від себе, нічого не вимагаючи навзаєм», – сказав депутат Херсонської обласної ради Юрій Рожков.

Почесних донорів й тих, хто регулярно здає кров, знають і цінують у спеціалізованому закладі – Центрі служби крові Херсонської обласної ради.

«Ми вшановуємо своїх друзів, які частку своєї крові віддають, аби допомогти хворим людям. Всесвітній день донора – це наше спільне свято – тих, хто проявляє жертовність, і нас, медпрацівників, котрі завдяки донорській крові можуть забезпечити препаратами тяжкохворих», – прокоментувала в. о. головного лікаря Центру служби крові Ганна Лагутіна.

Донорський рух ще називають рікою життя. Щоб діти знали й розуміли важливість такого явища, педагогічний колектив і організував зустріч. 52-а школа головним своїм месседжем взяла виховання чотирьох культів: Батьківщини, людини, книжки й рідного слова. Тож, культ життя людини як найбільшої цінності виховується саме на таких заходах.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН