Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Почала роботу міжнародна літня художня школа талановитих дітей міст-побратимів Херсона й Шумена

Учні Дитячої художньої школи та Дизайн-ліцею разом з юними художниками з Болгарії виходитимуть на пленери, працюватимуть у майстер-класах «Діти – дітям», відпочиватимуть на узбережжях Дніпра й Чорного моря.

У міській галереї дитячої та юнацької творчості «Синій кіт» відбулось одразу кілька подій: урочисте відкриття літньої школи та презентація виставки творчих робіт учнів й ліцеїстів НЕК «Художня школа», випуск ліцеїстів Дизайн-ліцею та нагородження лауреатів Міжнародного Інтернет-конкурсу дитячого малюнку «Марка дружби» від члена міжнародного журі конкурсу Теменути Христової (голови спілки художників м. Шумена).

З особливою теплотою звернулись наставники до своїх випускників, які залишають стіни ліцею з великим багажем знань і сповненими креативними ідеями.

«Протягом 12 років ви ходили спочатку до Художньої школи, а потім – до Дизайн-ліцею. Це велика праця – ходити однією стежкою, наполегливо вивчати техніки, творити власні роботи», – привітала директор Дитячої художньої школи Юлія Сліпич.

«Я бачу як засяяли ваші обличчя, я радий цьому. Останні роки були для вас яскравими і динамічними. Бо ви не лише вчились, набували досвіду в стінах ліцею, а займались головним для творчих людей – творінням чогось нового», – звернувся до своїх випускників директор Дизайн-ліцею Павло Сліпич.

Навчально-естетичний комплекс наповнив яскравими фарбами галерею «Синій кіт». Літо – яскрава пора і всі відтінки заграли у виставці робіт дітей різного віку «Калейдоскоп – літо». Їхні виставки завжди – подія у культурному житті Херсона.

«Щоразу, доторкнувшись до мистецтва, сповнюєшся яскравими враженнями. Ваші педагоги – щасливі люди, бо вони оточені особливими, талановитими особистостями. Я хочу побажати сьогоднішнім випускникам, переможцям конкурсу, учасникам Міжнародної літньої школи йти життям, помічаючи більше фарб, і дарувати світло усім», – сказала секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко, яка є давнім прихильником і другом колективу навчально-естетичного комплексу.

Міжнародна літня художня школа вже запрацювала. Херсонці й шуменці зможуть побувати у найдивовижніших куточках Херсонщини і подарувати своє мистецтво жителям України й Болгарії.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН