Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині відбувся “Олімпійський день”

10 червня 2017 року було дано старт проведенню Олімпійського дня у Херсонській області. І стартував він з Білозерського району, села Чорнобаївки. І це не даремно. Бо це село має багаторічну спортивну історію. І саме в цей день, за ініціативи голови Чорнобаївської сільської ради Дудара Ігоря Михайловича, була започаткована «Книга спортивних рекордів Чорнобаївки».

Тому саме за для того, щоб відкрити книгу першими рекордами і отримати звання «Рекордсмена», на Олімпійський день зібралось чимало любителів активного способу життя, вихованці спортивних шкіл, спортивних секцій с.Чорнобаївки, с. Степанівки та м.Херсона, студенти факультету фізичного виховання і спорту ХДУ.

Ну і яке ж свято без олімпійців? Відкрити свято та засвідчити перші рекорди прийшли Голова Херсонського обласного відділення НОК України, Срібний призер Олімпійських ігор , Заслужений майстер спорту Сергій Кірсанов, Голова відділення Олімпійської академії у Херсонської області, декан факультету фізичного виховання і спорту ХДУ Кедровський Б.Г., учасниця Олімпійських ігор, Заслужений майстер спорту Олена Олефіренко, Заслужений тренер України, голова федерації легкої атлетики у Херсонської області Геннадій Зуєв, Заслужений тренер України Базилюк А.М, майстер спорту міжнародного класу, призер чемпіонатів Світу та Європи , стипендіат НОК України Дар’я Гончарова, заступник Чорнобаївської сільської ради Родіонов Є.О. та інші поважні гості.

Свято вдалося на славу! Розпочався захід урочистим марш-парадом спортсменів, внесенням державного прапора України , прапора НОК та Чорнобаївки під виконання державного Гімну України. На адресу учасників Олімпійського дня прозвучали вітання від президента Національного олімпійського комітету України, Героя України Сергія Бубки. Усіх присутніх привітали творчі та пісенні колективи с.Чорнобаївки. Далі були показові виступи спортсменів з тих видів спорту , які вони представляють.

Після традиційного забігу, малеча позмагалася на велобігах, велосипедах, самокатах та роликах. А потім розпочалися саме змагання за титули «Рекордсменів Чорнобаївки». У запеклій боротьбі було обрано чемпіонів як серед дорослих , та з дітей віком до 13 років. Відвідувачі свята могли спробувати свої сили на гребних тренажерах, пограти у стрітбол, відчути себе справжнім альпіністом на канатному обладнанні чи просто пострибати на батуті. Кожен мав змогу знайти собі розваги по-інтересам.

Наприкінці свята відбулася лотерея, учасники якої мали змогу виграти футболки , щоденники, зошити, ручки та інші подарунки з символікою НОК України. Найактивніші отримали запрошення у Макдональдс. Всі присутні взяли участь у спортивному флешмобі під запальну музику, який організували студенти ФФС ХДУ.

Закінчився Олімпійський день визначенням рекордсменів та нагородженням переможців конкурсів.
Далі будуть ще веселі спортивні свята! Книга рекордів буде поповнюватися новими рекордами та рекордсменами, але ці – перші ,які розпочали відлік спортивних рекордів с.Чорнобаївки і саме на Олімпійській день.

Ось їх імена:
Кіріченко Олександр ( поштовх гирі 16 кг.)- 140 разів
Герасимчук Валерій (поштовх гирі 24 кг.)- 118 р.
Стасик Володимир (підтягування на перекладині, дорослі)-21 р
Фокін Микита ( підтягування на перекладині, діти до 13 років)- 20 р.
Литвин Артем (вправи для пресу за 3 хв.) – 200 р.
Шкрамко Дмитро ( присідання на одній нозі) – 80 р.
Ретізник Микола ( віджимання від підлоги) – 66 р.
Бродовський Андрій (жонглювання футбольного м’яча) – 800 раз.
Луценко Аліна (стрибки на скакалці за 3 хв.)- 460 р.
Гуменюк Станіслав ( поштовх штанги 55кг. За 5 хв.) – 52 р.
Гуменюк Станіслав ( стрибки у висоту з місця, дорослі) – 1,30 м.
Рибка Денис ( стрибки у висоту з місця, діти до 13 років) – 0,95 м.

Переможцем у армреслінгу став Базелюк В’ячеслав.

День добігав кінця і нічне небо осяяло зареве. Це наші перші рекордсмени разом з олімпійцями запустили у небо ліхтарики, щоб поділитися духом Олімпізму, який лунав на нашому святі, зі всією Україною.

Відділення НОК України у Херсонській області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН