Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Місцеві депутати перешкоджають відновленню Кам’янської Січі

Новокаїрська сільська рада скасувала своє рішення від 2012 року про передачу Рибацького будиночка на території Кам’янської Січі Національному заповіднику «Хортиця», мотивувавши тим, що протягом цих років нічого не робилось для його відновлення.

З минулого четверга там працює група археологів «Хортиці». Практично в той же день сільські депутати зібрались на позачергову сесію і вирішили повернути Рибацький будиночок у власність громади. Спеціалістам не дали зробити заміри для початку відновлюваних робіт.

«Фонд «Відродження Кам’янської Січі» вже погодив кошторис на ремонтні роботи. 30 тисяч гривень планувалось витратити на заміну покрівлі та вікон, а також на оздоблювальні роботи. І ось така неприємність – місцеві депутати відібрали об’єкт своїм рішенням. Зрозуміло, кілька років нічого не робилось через зміну влади, внутрішньополітичні події. Та врешті, коли дійшли руки, виявилось, що історичний об’єкт забрали у «Хортиці», – повідомив депутат Херсонської обласної ради Ігор Йосипенко.

Чи можна вважати збігом обставин – приїзд археологів «Хортиці», виділення коштів з фонду і рішення сільської ради про повернення будинку? Малоймовірно. Комусь із місцевих можновладців явно кортить відібрати власність у «Хортиці» і не з тим, щоб довести його до ладу.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН