Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Нова Маячка відзначила День селища

212-у річницю заснування рідного селища відзначили жителі Нової Маячки Олешківського району. Останні 12 років на початку червня новомаячківці полишають домашні справи, а навесні знайдеться що роботи на городах, і збираються повним складом у центрі, щоб поспілкуватись і відсвяткувати День своєї малої батьківщини.

8-тисячний населений пункт, який раніше був районним центром, і зараз залишається головним для навколишніх сіл. Дві загальноосвітні школи, дитячі садочки розташовані у кроковій доступності для жителів, селище газифіковане, є транспортним вузлом, з якого можна дістатись до Херсона та інших міст області. Село любить працьовитих, і той, хто не досипає ночі, а працює на власних наділах, почувається впевнено.

Єдиною проблемою для селян залишається підтоплення. Щоразу після сильних опадів ґрунтові води підіймаються, затоплюючи підвали і самі будинки, у воді гине і врожай, який не встигають зібрати. П’ять років тому був розроблений проект з ліквідації підтоплення. Але він так і залишився проектом, гроші з Держбюджету не надійшли.

Попри всі труднощі й щоденні турботи, новомаячківці вміють відпочивати. Екс-голова селищної ради Андрій Костиря вийшов з ініціативою щорічно відзначати свято селища. Цьогоріч на перший план вийшли майстри з народу. Виставка робіт народних умільців й майстринь була представлена на ганку місцевого Будинку культури. Концертна програма за участі вихованців дитячих творчих гуртків і дорослих колективів продемонструвала всі таланти, якими багата Нова Маячка.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН