Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Як підняти туристичну привабливість Херсонщини знають спеціалісти міжнародного проекту

7 червня 2017 року у Херсонському державному університеті відбулася координаційна зустріч у межах міжнародного проекту Tempus IV CruiseT. Стіни вишу гостинно прийняли іноземних професорів, а також представників готельно-ресторанного бізнесу і туризму в Херсонському регіоні, повідомляє Херсонщина туристична.

На урочистому відкритті гостей ХДУ привітав ректор Василь Стратонов. Він висловив вдячність організаторам за проведення заходу високого рівня та побажав учасникам плідної роботи.
У заході також взяли участь представники Департаменту інвестиційної, туристично-курортної діяльності та промислової політики Херсонської обласної державної адміністрації.

«Херсонщина має досить конкурентних переваг у сфері туризму, відпочинку та розваг. Перш за все, це особливість її економіко-географічного положення, широкий вихід до Азово-Чорноморського басейну та Дніпровської водної магістралі. Спільними зусиллями ми здатні залучити в причорноморські порти туристів з Європи та інших країн світу, а також забезпечити подальше просування чорноморського бренду на світовій круїзний ринок», – зазначила та побажала гарного відпочинку, цікавих і корисних зустрічей на Херсонщині в.о. директора Департаменту інвестиційної, туристично-курортної діяльності та промислової політики Херсонської обласної державної адміністрації – начальник управління туризму та курортів Тетяна Волинець.

У межах пленарного засідання відбулися лекції трьох професорів: Вольфганга Фукса на тему: «Service Quality – Selected Tools», Яни Кучерової на тему: «Regional tourism policy in Slovakia» та Філіпа Коррадіні про «Digital Media & Tourism».

Присутніх поінформували про те, що зазначений Проект на Херсонщині з 2015 року реалізується Херсонським державним університетом за сприяння Департаменту інвестиційної, туристично-курортної діяльності та промислової політики Херсонської обласної державної адміністрації і призначений для надання практичної допомоги установам країн-партнерів проекту, суб’єктам господарювання у сфері соціального і економічного розвитку, туристичної діяльності.

Слід зазначити, що політика керівництва облдержадміністрації спрямована на залучення міжнародних проектів технічної допомоги, в тому числі у сфері розвитку туристичної галузі як одного із стратегічних напрямків соціально-економічного розвитку Херсонщини.

Довідка. В рамках програми Європейської Комісії з туристичної освіти TEMPUS на Херсонщині з липня 2015 року реалізується проект «CruiseT» – «Створення мережі спеціалізованих центрів компетенції щодо підтримки та розвитку круїзного туризму в Чорноморському регіоні», метою якого є розвиток і зміцнення співпраці країн Євросоюзу зі східноєвропейськими державами та кооперації дій між країнами Чорноморського регіону у сфері розвитку туристичного потенціалу, а також круїзного туризму. За результатами впровадження проекту на базі Херсонського державного університету відкрито Регіональний центр розвитку туризму в регіоні.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН