Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Цього року у Бериславському районі скоротили 180 технічних працівників системи освіти

За новим бюджетним кодексом, виплачувати їм зароблені кошти, як і погашати комунальні платежі навчальних закладів, мають місцеві бюджети. Субвенція з держбюджету погашає лише витрати на заробітну плату педагогічним працівникам.

Депутати, і таких більшість у місцевій районній раді, вирішили рубати навідліг і звільнили технічних працівників з метою економії бюджетних коштів. Вільний залишок 2016 року у розмірі 10 мільйонів гривень перекочував до бюджету 2017-го. 8 мільйонів депутати розподілили одностайно, а ось 2 мільйони вирішили витратити не на погашення дефіциту у частині заробітної плати, а роздробили на ремонти, преміювання учнів, закупівлю оргтехніки для комунального підприємства.

«Я би залишила тих 180 технічних працівників, які забезпечують дотримання санітарних норм в школах району. Також у нас є три ради, в яких бюджет не виконаний (Новокаїрська, Новобериславська, Червономаяцька). Треба розподілити кошти, щоб люди отримали заробітну плату. На засіданні бюджетної комісії не був розписаний кошторис (скільки коштує програмне забезпечення і комп’ютери для комунальної установи, скільки коштує ремонт роздягальні на стадіоні тощо), тому я не голосувала за це рішення. Потрібно визначитись, чи преміювати кращих учнів, чи дати зароблені кошти їхнім батькам», – прокоментувала перший заступник голови Бериславської РДА, депутат райради Ірина Дробиш.

Чому так розставлені пріоритети у розподілі профіцитних коштів у Бериславському районі? Підтримувати санітарний стан в освітніх закладах нікому, адже скорочені і кочегарники, а за умови опалювання твердопаливними котлами – це вже надзвичайна ситуація.

Зате в місті Бериславі буде сучасна роздягальня для футболістів на стадіоні. Діти вчать інформатику на пальцях, а от бухгалтери працюватимуть на сучасних комп’ютерах. І так триватиме далі, доки народ не контролюватиме те, чим займаються місцеві депутати. Адже в умовах фінансової децентралізації вільні залишки коштів в бюджеті є вже другий рік поспіль. Тільки як вони розподіляються?

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН