Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Нардеп зустрівся з юними науковцями Херсона

Талановиті учні Фізико-технічного ліцею відвідали Херсонський державний університет. Ліцеїсти вирішили пов’язати своє життя з роботою у сфері ІТ-технологій. Багато хто з них посів призові місця на республіканському рівні Малої Академії наук, є переможцями предметних олімпіад. Їм було цікаво дізнатись про перспективи навчання на кафедрі інформатики, програмної інженерії та економічної кібернетики ХДУ.

Довгі роки її очолював професор, нині – народний депутат Олександр Співаковський, який не полишає альма-матер і продовжує викладати. З цією аудиторією вони говорять однією мовою. Діти незвичайні й вже націлені на успіх.

«У нашому ліцеї навчаються талановиті діти. Але 5% припадає на талант, а 95% – це робота над собою. Для того аби проявити себе, потрібно довго працювати. Багато з ліцеїстів перемогли зі своїми роботами у МАН (від написання прикладної програми до розробки використання альтернативної енергетики)», – розповів керівник методичного об’єднання вчителів інформатики Фізико-технічного ліцею Віталій Шовкун.

У ФТЛі закладається фундамент майбутньої професії, а від її вибору залежатиме в більшому ступені й доля сьогоднішнього підлітка. ІТішники – затребувана професія, яка приносить достойну заробітну плату. І студенти ХДУ після закінчення ІІ курсу мають можливість поєднувати навчання і роботу в міжнародних ІТ-компаніях. Професор Олександр Співаковський впевнений, що для цього потрібні три речі: мотивація, ґрунтовні знання з математики та англійської.

«Для мене як для народного депутата важливо, щоб ці діти залишались не лише в Україні, а залишались у Херсоні. Вони створюватимуть додану вартість цього міста. Не є таємницею, що випускники з високими результатами ЗНО обирають столичні виші або вчаться в інших країнах. Програма розвитку людського капіталу сприятиме тому, щоб вони продовжували навчатись і працювати тут. Середовище є, існують багато ІТ-компаній, які з великим задоволенням беруть на роботу студентів ХДУ», – зазначив народний депутат, професор Олександр Співаковський.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН