Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Бериславському районі і досі діють схеми “Партії регіонів”

У Бериславському районі дивно розставлені пріоритети у фінансуванні системи освіти. На квітневій сесії депутати виділили майже 160 тисяч гривень на придбання сучасного обладнання і програмного забезпечення для комунальної установи «Бериславський районний центр по обслуговуванню закладів освіти». У центрі працюють 33 бухгалтери. Так ось їм сучасні комп’ютери виявились необхіднішими, аніж дітям, які і є основою системи.

Для довідки: у районі функціонує 32 загальноосвітні навчальні заклади (контингент – 4288 учнів). Із них 28 закладів мають комп’ютери у кількості 365 одиниць, із них технічно несправних 40, використовуються не в навчальній, а в управлінсько-господарській діяльності 48 одиниць. Термін придбання 267 комп’ютерів становить понад 5 років. Для вивчення інформатики облаштовано 28 кабінетів, у них 236 робочих місць з комп’ютером (на 1 комп’ютер припадає 17 учнів, тоді як по області цей показник становить 12 учнів).

Так, у Бургунській ЗОШ на 111 учнів 7 комп’ютерів, у Високівській – на 111 учнів – 6 комп’ютерів, у Новорайській ЗОШ на 213 учнів – 7 комп’ютерів, у Тягинській ЗОШ на 145 учнів – 8 комп’ютерів, у Бериславській ЗОШ № 1 на 352 учні 10 комп’ютерів, у Бериславській ЗОШ № 4 на 189 учнів – 6 комп’ютерів.

Відсутні комп’ютери в Урожайненському НВК, Ударницькій ЗОШ!!! І в той же час 160 тисяч «пішли» на придбання 1С-бухгалтерії.

Начальник управління освіти й науки ХОДА Євген Криницький прокоментував “Українському Півдню” казус Бериславського району.

«Такі проекти, як створення комунальних установ-сателітів, є практично в кожному районі. Його практикувала Партії регіонів за ініціативи Миколи Азарова. Установи непотрібні в принципі і розформувати їх можна рішенням тих же районних рад, які є засновниками. Щоб ви розуміли 160 тисяч – великі гроші для освітньої системи району. На реалізацію обласної програми національно-патріотичного виховання молоді й дітей цього року виділено 175 (!) тисяч гривень», – сказав Євген Криницький.

Виділення коштів комунальній установі, якщо вона дійсно вже так необхідна в районі, повинно було проходити за процедурою. Організація надає бюджетний запит, йде погодження з райдержадміністрацією, а потім – рішення приймається в сесійній залі. При цьому слід знати, що бюджет у районі дефіцитний з «дірою» в 7 мільйонів гривень, яких не вистачає на зарплати і комунальні платежі.

Дивує абсолютна відсутність реакції тих же адміністрацій шкіл, батьківських комітетів, загалом громади, а вже про позицію самих обранців годі й казати. Невже дітям з району не так важливо вивчати інформатику на сучасному обладнанні, як бухгалтерам зводити дебет з кредитом?

Поділитись публікацією

Один коментар

  1. схеми “Партії регіонів” ??? сміх та й годі.
    Вже скільки років минуло? Як би хотіли то змінили би давно.
    А так це вже все ваше чи наше і не треба на “папіредніков” все зкидати.
    придбали 1-с? то може вона їи необхідна і без неї зупиниться вся галузь? нє?
    а ну то йдіть і покажіть їм як треба працювати! а то тільки лайно пєчєпякать здатьні!!!

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН