Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Кампанія добровільного декларування доходів в Херсонській області завершилась, в гру вступають контролери

33 тисячі звітів про свій майновий стан та доходи подали жителі Херсонської області до фіскальної служби під час кампанії декларування-2017. Це майже стільки ж, як і торік.

Загалом вони отримали 611 млн. грн. прибутку. Отже, мають самостійно сплатити відповідні податки. Підрозділами фіскальної служби було вжито заходів щодо прийняття декларацій до останнього клієнта в центрах обслуговування платників. Також у вихідні дні було налагоджено чергування для більш комфортного обслуговування наших платників. Висока громадянська свідомість мешканців Херсонщини щодо виконання свого конституційного обов’язку надала додатково в бюджет 34,6 млн. грн. Ці кошти надійдуть в місцеві бюджети. Частина з них вже надійшла (порядка 70%) та будуть спрямовані на соціальну сферу, на освіту та медицину”, – доповіла перший заступник начальника ГУ ДФС у Херсонській області Ірина Філіппова.

Найбільше декларацій – понад 29 тисяч на 96 млн. грн. – подали громадяни, які вирощують продукцію на власних земельних ділянках та потім торгують нею. Спадщини жителі області одержали на 156 млн. Крім того, херсонці за кордоном отримували доходи і не приховали їх. Також інвестиції принесли 12 млн. грн. Активно продавали рухоме та нерухоме майно. Отже, всі ці категорії людей добровільно сплатили відповідні податки, і у фіскальній службі не може виникнути до них питань про походження грошей.

Добровільна участь у декларуванні закінчилася. Хто не виконав свій конституційний обов’язок, піддаватиметься контрольно-перевірочним заходам. З ними вже будуть працювати інші підрозділи, направлятимуться запити, буде затребувана інформація», – попередила начальник управління оподаткування податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Херсонській області Олена Грищук.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН