Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Фестиваль борщу пройшов на Голопристанщині

Сьогодні на «Зелених хуторах Таврії», що на Голопристанщині вперше пройшов фестиваль борщу. Свято знаменитої української страви відбулося у рамках іншого фестивалю – «Душа Півдня», який збирає народні творчі колективи та майстрів області, що представили свої вироби з різноманітних матеріалів.

Цього року фестиваль «Душа Півдня» розширив географію – представлена не лише Херсонщина, приїхали і учасники з Миколаївщини та Запоріжжя. Загалом 1,5 тисячі народних талантів приїхало на фестиваль.

Вперше цього року в рамках заходу провели фестиваль борщу. 24 різних види цієї страви готували учасники. Серед них журі обирало найкращих у різних номінаціях: вигляд борщу, смак борщу, подача і презентація.

Кожна з команд, яка представляла свій район, намагалася привнести в традиційну українську страву свою родзинку – різні види м’яса, риби, зелений борщ із кропивою та інші секретні інгредієнти, які кулінари залишили у таємниці.

Зважаючи, що люди зібралися творчі, то в кожної команди була своя яскрава презентація, зі співами й танцями.

Наступного року, кажуть організатори, а це Херсонський обласний центр народної творчості разом із історико-розважальним комплексом «Зелені хутори Таврії», планують встановити новий національний рекорд і зварити цілих п’ять тонн борщу.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН