Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонщина очікує на курортний сезон 3,5 мільйона туристів

Херсонщина планує зберегти у цьогорічному курортно-туристичному сезоні минулорічну рекордну кількість туристів, які відвідають регіон, – близько 3,5 млн людей.

Про це заявив у суботу на прес-конференції в облдержадміністрації з нагоди ХII Фестивалю туристичної журналістики України, який вже вп’яте проводиться на Херсонщині, голова ОДА Андрій Гордєєв, повідомляє Укрінформ.

“Ми минулого року офіційно заявили у травні про 3 млн туристів (очікуваних в області в курортно-туристичному сезоні 2016 року – ред.). Але потім, коли підрахували їх кількість, то це було десь 3,5 млн. Ми очікуємо таку ж саму цифру і в цьогорічному сезоні. Але якщо буде більше – відповідно, подякуємо”, – сказав Гордєєв.

За його словами, Херсонська ОДА провела переговори з Укрзалізницею щодо збільшення у сезоні 2017 року кількості потягів на Херсонщину з інших регіонів України. “Особливо хочемо забрати (туристів – ред.) з північних наших областей”, – зазначив він.

Цьогорічний туристичний сезон на Херсонщині розпочався 1 травня, на місяць раніше ніж минулого року, нагадав голова ОДА.

Довідково. В курортно-туристичному сезоні 2015 року Херсонщину відвідали близько 2,8 млн туристів, що на 27% більше у порівнянні з 2014 роком. В 2016 році регіон відвідали близько 3,5 млн людей.

Рідна країна

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН