Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Скільки грошей місто отримує від проведення різних фестивалів?

Порахувати це дійсно важко. Але цього року у бюджет можуть надійти цілком реальні суми. Після реформи децентралізації штрафи за порушення податкового законодавства відтепер йдуть не до державного, а у місцеві бюджети.

«Розмір штрафів достатньо великий. Так, мінімальні штрафи складають від 6800 грн. до 17 тисяч грн..(!). Наведу приклад найпоширеніших порушень. Це торгівля алкогольними напоями, пивом, тютюновими виробами без наявності ліцензії. Штраф за таке порушення складає 200% вартості отриманої партії товару або не менше 17 тисяч грн. Тобто продали одну пляшку пива без ліцензії – штраф мінімальний 17 тисяч грн.. Продали одну пачку цигарок – штраф мінімальний 17 тисяч грн.», – повідомила головний державний ревізор-інспектор відділу ліцензування роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами ГУ ДФС у Херсонській області Наталя Аркаєва.

Тобто на фестивалях та міських святах продавати з яток можна лише пиво у пляшках або у банках. І лише за наявності ліцензії та обов’язково з видачею чека.

«Суб’єкти господарювання, які не знають всі ці норми і помилково вважають, що такі напої як «Лонгер», «Шейк» не є алкогольними, і торгують ними без наявності ліцензії. Однак, слабоалкогольні напої вже є алкогольними, оскільки містять спирт. І тому для їхнього продажу обов’язково потрібна ліцензія», – продовжила Наталя Аркаєва.

Найвеселіше на таких заходах, зазвичай, молоді. І непоодинокі випадки, що не без допомоги алкогольних напоїв. Але продавати молодій людині спиртне, навіть за всіма правилами без документа, який засвідчує вік, – це наражати себе на великий штраф та чимало проблем. Адміністративну відповідальність з відповідним штрафом отримає продавець, а основний фінансовий тягар ляже на власника – 6800 штрафу та позбавлення ліцензії. 

Ще попереду Останні дзвоники та випускні. Не багатьом з колишніх школярів виповнилося 18 років, а відсвяткувати вони захочуть гучно, з розмахом та не без алкоголю. Але законодавство у цьому віці їм дозволяє це зробити лише на тверезу голову. За продавцями, які захочуть повеселити молодь хмільними напоями, пильнуватимуть співробітники поліції, котрі передають всі протоколи фіскалам. А ті, у свою чергу, покарають порушників гривнею.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН