Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

До Нової Каховки з’їхались науковці з усієї України

Цими днями у місті відбувається всеукраїнський семінар «Економічні, політичні та соціально-політичні виклики сьогодення» на базі гуманітарного інституту Міжнародного університету «Україна».

Вища школа має філії практично у кожному регіоні України. І у Новій Каховці вчені зібрались, щоб відпрацювати актуальні питання науки – як активізувати своїх студентів і спонукати їх до творчого пошуку та генерації ідей. Науково-практичний семінар проходить у переддень Дня науки, який відзначається в Україні 20 травня.

Значущість таких зібрань відзначив Новокаховський міський голова Володимир Коваленко. «Знаково, що наукова конференція проходить перед святкуванням Дня науки. Я вважаю, що вона є тією платформою, що поверне Україну на шлях істини. Дві речі цінує світ в українцях: працьовитість і толерантність, повага до інших. Тому я вважаю, що на таких майданчиках відпрацьовується стратегія формування нового покоління українців – працелюбних, вільних, тих, хто поважає свою історію і будує нове майбутнє для країни», – сказав у привітальному слові до учасників науково-практичної конференції Володимир Коваленко.

До викликів сьогодення віднесли будівництво правової держави, розвиток національної економіки, соціально-політичні умови в Україні. У рамках семінару відбулась і лекція – диспут на тему «Національно-патріотичне виховання студентської молоді». Виховувати молодь треба реальними справами.

«Я дуже радий, що конференція, на яку приїхали науковці всіх філій Міжнародного університету розвитку людини «Україна», проходить на базі саме нашого гуманітарного інституту. Ми разом формуємо нове покоління, ми відкриті до нових методик і розробок. Зі свого боку хочемо поділитись тим, що зібрали кошти для воїнів АТО і передаємо їх волонтеру, відомому у нашому місті, Ользі Даниловій, яка з перших днів військового конфлікту допомагає армії», – розповів ректор Новокаховського гуманітарного інституту Міжнародного університету розвитку людини «Україна» Георгій Севрюков.

Два дні тривали дискусії та виступи, після пленарних засідань на гостей чекає екскурсія до перлини Херсонщини – біосферного заповідника «Асканія-Нова».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН