Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Голопристанському районі директор школи незаконно нарахував собі зарплату вчителя

Директор загальноосвітнього закладу отримував 1.0 ставки як адміністративно-управлінський персонал. Окрім цього, „навантажив” себе 27 годинами викладацької роботи. Тобто фактично мав 2,5 ставки і отримував близько 16 тисяч гривень. Управління освіти, науки та молоді Херсонської облдержадміністрації надало інформацію до компетентних органів про порушення законодавства цим керівником школи.

У добі немає стільки годин, скільки працював цей директор. Він міг отримувати і 16, і 18 тисяч гривень. За кодексом законів про працю, максимальний робочий день становить 12 годин. Тому ми відразу відреагували на це порушення всіх можливих інструкцій і положень і поінформували правоохоронців. Ми не можемо доїхати до кожної школи в області, але на такі факти порушення закону реагуємо дуже швидко”, – прокоментував начальник управління освіти, науки і молоді облдержадміністрації Євген Криницький.

Нагадаємо, що з січня цього року заробітна плата вчителів на Херсонщині зросла на 56%. Та все ж директорові, у якого своя рука – владика, цього виявилось недостатньо.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН