Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Суд вирішить долю прокурора-хабарника з Херсонщини

Позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна і позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років загрожує співробітнику Каховської місцевої прокуратури з Нижніх Сірогоз, затриманого під час отримання хабара 1 грудня 2016 року.

Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко. Він уточнив, що вказаного співробітника вже звільнено, розслідування кримінального провадження проти нього завершено, а обвинувальний акт передано до суду.

«Встановлено, що цей прокурор вимагав від одного з підприємців та його батька неправомірну вигоду в сумі 400 тис. грн. за непритягнення підприємця до кримінальної відповідальності у кримінальному провадженні за самовільне зайняття земельної ділянки, закриття цього провадження та надання можливості безперешкодно зібрати вирощений врожай на земельній ділянці. Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 4 ст. 368 КК України», — підкреслив генпрокурор.

Як повідомляв «Новий день», під час слідства за прокурора-хабарника було внесено заставу. За словами керівника Каховської місцевої прокуратури Дмитра С’єдіна, її розмір становив «до 800 тисяч гривень».

Херсонцы

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН