Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ціна бездіяльності міської влади Херсона – людське життя?

Протягом року намагалися достукатися до міської влади мешканці будинку на вул. Белінського, 25, на який днями сталося руйнування стіни житлового будинку, який розташований за адресою Ярослава Мудрого, 36.

По гарячих слідах, було проведено засідання комісії з питань техногено-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Херсона. Там говорили про необхідність обстежити частину будівель, які розташовані у центрі міста. Про допомогу постраждалим не йдеться, адже стіна впала и зруйнувала незаконну прибудову до квартири, а отже міська влада знімає із себе відповідальність.

«Ми вже протягом року намагаємось у різних інстанціях довести, що наш будинок в аварійному стані. Ніхто жодним чином не реагує. Частина людей змушена зараз винаймати собі житло. Інші просто ризикують життям, адже будівля просідає. Моя дитина в цьому приміщенні кожного дня вчить уроки. Це просто диво, що цього дня її там не було. Ви подивіться на цю стіну, вона ж могла впасти будь-де. А увесь наш будинок взагалі піти під землю», – каже Ольга Беляєва, власниця квартири, на яку впала стіна.

При цьому мешканці будинку зазначають – за багато років ЖЕК, на балансі якого знаходиться аварійний будинок, не проводив тут жодних ремонтних робіт чи обстежень.

«Ми були на особистому прийомі у Херсонського міського голови Володимира Миколаєнко, він нам обіцяв, що проблема буде розглянута, але за цілий рік до нас ніхто не приходив і нічого не перевіряв», – ділиться наболілим Людмила Михайлова, мешканка будинку.

Комісія з питань техногено-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, яка розглядала проблему, збирається повернутися до неї у понеділок, але чи вистачить міській владі відповідальності все ж таки обстежити будинки у центрі Херсона, які вже кілька десятків років перебувають в аварійному стані?

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН