Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні запалили 100 лампадок, виклавши слово «Мир»

До Дня пам’яті і примирення на Херсонщині вже склалась традиція – запалювати свічки та викладати слово «МИР» , вкладаючи у нього усю душу і віру в те, що настане час, і на усій планеті він настане, і в жодному куточку землі не буде війни.

Цей рік не став винятком і 8 травня рівно о 23:01 в рамках всеукраїнської акції «Перша хвилина миру», херсонці запалили сотню лампадок у викладеному слові «МИР».

Також на «євромайданчику» до цієї дати відбулись урочистості до яких за традицією долучились військові, студенти та громадськість.

Перед початком акції, громадські активісти, учасники АТО та історики ділились своїми думками стосовно подій Другої світової війни.

Оркестровим виконанням музичних творів пов’язаних з війною симфонічний оркестр Джаз-бенд обласного палацу культури задавав настрій заходу.

Нагадаємо, що з 2014 року Україна разом з Європою та світом у цей день вшановує пам’ять загиблих у Другій світовій війні та відзначає першу хвилину миру, яка відбулась 8 травня 1945 року о 23.01 – час, коли було припинено вогонь, вперше за довгі шість років страшної війни.

Вгору

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН