Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні відбувся автопробіг

До 72-річниці перемоги над нацизмом в обласному центрі представники територіального відділення Всеукраїнської асоціації автомобільних перевізників традиційно влаштовують автопробіг пам’ятними місцями.

Сьогоднішнє покоління автомобілістів та дорожників Херсона віддає данину пам’яті тим, хто загинув на фронтах війни. Квіти – до Могили Невідомого солдата у Парку Слави, де під час війни нацисти масово розстрілювали військовополонених та мирних жителів Херсона. На Забалківському цвинтарі, де покояться воїни-визволителі Херсона, учасники автопробігу вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

«Нашим автопробігом ми хотіли акцентувати увагу на воїнах-автомобілістах, без яких виграти війну було б неможливо. Водії підвозили боєприпаси і продукти, доставляли поранених до шпиталів, сиділи за кермом «Катюш», яких так боявся ворог. І ми віддаємо данину пам’яті водіям Другої світової війни, які зробили свій внесок у загальну справу перемоги», – розповів голова територіального відділення Всеукраїнської асоціації автомобільних перевізників Євген Васильєв.

Фінішував автопробіг-2017 біля пам’ятника фронтовим автомобілістам і дорожникам. Знаменита вантажівка ЗІС-5, яку називали «полуторкою» за вантажністю у 1,5 тоннн, встановлена на в’їзді до Херсона. Автомобіль Перемоги нагадує жителям про подвиг фронтових водіїв. Архітектором проекту монументу є почесний громадянин Херсона В’ячеслав Громихін.

«Я думав, що цей пам’ятник стане останнім в історії наших воєн. Виявляється, ще пам’ятники потрібні будуть…», – з гіркотою говорить В’ячеслав Михайлович Громихін. Нова війна на Сході України забирає нові життя українців, що встали на захист своєї землі.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН