Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Вартість будівництва термінала «НІБУЛОН» на Запоріжжі становитиме близько півмільярда грн

В селі Біленьке Запорізької області продовжується будівництво перевантажувального термінала з відвантаження зернових та олійних культур на річковий транспорт ТОВ СП «НІБУЛОН».

Так, на сьогодні вже завершується будівництво їдальні, трансформаторної підстанції, механічної майстерні з гаражем, складом, пожежним депо і побутовими приміщеннями, двох санітарних приміщень та операторної вагової.  На деяких об’єктах повним ходом йдуть роботи з перекриття будівель.

Добігають кінця на будівельному майданчику філії «Хортиця» і роботи з улаштування норійних приямків, фундаментів під сушарки та бетонних фундаментів під ємності та галереї з відвантаження зерна на річковий і автомобільний транспорт, монтаж металоконструкцій яких розпочнеться вже з наступного тижня. У свою чергу, завершується також монтажні роботи металічних конструкцій верхніх завантажувальних галерей. Завершення монтажу  металоконструкцій робочої вежі заплановано на середину травня.

На сьогодні виконано також бетонні роботи з улаштування стін пожежних резервуарів та розпочато будівництво фундаменту під насосну станцію з навісом під дизель-генератор. Почалися роботи із влаштування зовнішніх мереж водопостачання і каналізації.

Вартість будівництва термінала, розміщеного на ділянці більше 1,5 га, становитиме близько півмільярда гривень. Новозведений комплекс матиме наступні технічні характеристики: об’єм зберігання зерна – 77 тис. тонн, добова потужність сушарок становитиме 4 тис. тонн, добова потужність з відвантаження на водний транспорт – 12 тис. тонн. Загальна потужність комплексу з відвантаження – 716,8 тис. т/рік.

Урочисте введення високотехнологічного та сучасного перевантажувального термінала в експлуатацію заплановане на першу половину червня цього року.

Аgronews

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН